Delad pott i 08-derby

Det syntes vilket lag som var gladast över de delade poängen på Kanalplan när matchen var slut. Älta firade som om de vunnit och Hammarbyspelarna var väldigt besvikna efter att det bara blivit 1-1 efter att de dominerat totalt i andra halvlek. Ett derby är ett derby och Ältaspelarna kämpade verkligen till sista sekunden. Matchen spelades inför 625 åskådare. Astrid Larsson och Olga Ekblom var målskyttar.
Petra Kümin, matchens lirare i Älta när man fixade poäng mot topplaget Hammarby. Foto: Bildbyrån

I den 12:e minuten av dagens match fick Lina Ringshamre släppa in sitt första mål i elitettan i år. (Patricia Kaldoyo släppte in ett mål mot Växjö när hon fick hoppa in). Det var något nytt för årets Hammarby att hamna i underläge. Det såg inte ut att göra något, utan Hammarby spelade på och skapade flera bra målchanser genom Anna Oscarsson och Frida Sjöberg. Filippa Angeldahl hade en bra frispark, men allt som gick på mål räddades av Petra Kümin - Ältas mycket duktiga målvakt och matchens lirare i Älta.
Flera av Hammarbyspelarnas skottförsök fastnade på Ältaspelare eller gick via Ältaspelare till hörna.
- Vi är väldigt nedtryckta, men vi kämpar så bra för varandra. Vi är bland de sista lagen i serien och möter serieledarna och vi kämpar så mycket. Det räcker till en poäng och det är så härligt. Vi har haft det tufft i inledningen med matcher mot de bästa lagen, men nu kanske vi kan ta lite fler poäng, sa en mycket glad Petra Kümin efter matchen.


Trots flera målchanser, dröjde det till halvlekens sista minut innan Olga Ekblom kunde kvittera på en retur. Inte ens Kümin kunde ta den returen.

I andra halvlek bombarderades Älta med målchanser. Hemmalaget hade åtta riktigt bra målchanser, varav ett stolpskott av Patricia Üre som kom in med dryga kvarten kvar. Slutminuten hade Julia Zigiotti Olme en boll i mål efter en hörna, men efter mycket om och men, blåste domaren Josefin Aronsson till slut av för ruff på målvakten, något som inte många på Kanalplan var nöjda med. Matchen slutade istället 1-1. Älta hade inte så mycket boll, men visade att kämpaglöden räcker långt. De vek inte ner sig och hade en duktig målvakt och kanske lite tur med domslutet.

Om Ältalägret var glada, så var det besvikna spelare i hemmalaget, Hammarby, även om de gjorde en rikligt bra andra halvlek. Mest besvikna var de nog över det bortdömda målet. Redan i helgen är det nya matcher för båda lagen.

Matchfakta: 0-1 Astrid Larsson (12), 1-1 Olga Ekblom (44). Publik: 625.