Champions League-finalen Lottas avsked

På torsdagen spelas finalen i UEFA Women´s Champions League i Reggio Emilia i Italien mellan VfL Wolfsburg och Olympique Lyonnais, en match med två svenskor i var sitt lag.
Nilla Fischer och Lotta Schelin möts i Champions Leaguefinal. Foto: Bildbyrån (montage)

Mest fokus lär hamna på Lotta Schelin eftersom det blir hennes sista tävlingsmatch för den klubb hon tjänat så framgångsrikt i åtta år.
Men för att sätta slutpunkt med ännu ett cupguld vill det till att Lotta eller hennes anfallskompisar överlistar Nilla Fischer som leder Wolfsburgs starka försvar.
För Lotta Schelin innebär en vinst hennes tredje Champions League-guld, för Olympique Lyonnais en tangering av FFC Frankfurts 54 segrar i UEFA Women´s Champions Cup/League.

Finalen mellan Lyonnais och VfL Wolfsburg blir en repris på finalen 2013. Då vann Wolfsburg med 1-0 och satte stopp för den tredje raka titeln för Olympique Lyonnais. Något som gnagt i Lyon sedan dess och därför ser man extra mycket fram emot årets final för att kunna ta revansch.

För båda lagen står en trippel på spel eftersom de vunnit sina respektive ligor och nationella cupturneringar i år.

Finalfakta Champions League
_2010:_Potsdam - Lyon, 7-6 efter straffar
_2011:_Lyon - Potsdam, 2-0
_2012:_Lyon - Frankfurt, 2-0
_2013:_Wolfsburg - Lyon, 1-0
_2014:_Wolfsburg - Tyresö, 4-3
_2015:_Frankfurt - Paris SG, 2-1

The Observer 2016-05-26 14:56

Förutom CL-final en match med stort svenskintresse. Och svenska TV-bolag med flera skiter fullständigt i detta! Matchen sänds i undanskymd Eurosport Nordic....

En tydlig värdemätare på hur damidrott värderas i förhållande till herridrott, alla vackra ord till trots.

Kass, förb...t kass!