Caroline Seger: "Skönt att vara igång"

Sverige vågade utan att vinna. Däremot återfick landslaget en stöttepelare i nära nog mästerskapsform. Caroline Seger regerade på mittfältet och knöt säkerligen näven efter sin egen insats som central gestalt.
Caroline visade form med besked på Gamla Ullevi. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Vicekaptenen var en av de sista att lämna omklädningsrummet och möta media.

Frågan om övergången från brist på speltid i klubblaget till maximal matchlängd var lättfunnen.

Seger anlade en skämsamt irriterad min som för att markera att hennes 90 minuter borde vara svar nog om ett överspelat bekymmer.
– Nu kör vi från och med här, det var skönt att vara igång. Klart att det finns grejer som rytm och flås, men det kommer.

Nåväl, Pia Sundhage var först med att adressera tanken om att Seger skulle få jobba sig ikapp mot EM, med tanke på att Lyonproffset är långt ifrån ordinarie i vardagen. Efter bara några minuter av bollbehandling och vunna dueller visade sig oron vara helt obefogad.
– Jag tycker hon är en av flera spelare som gör det fantastiskt idag. Med tanke på att hon spelar så lite i Lyon lovar det gott att hon kommer hit och håller i taktpinnen.

Sagt och gjort. När bollen vilade för länge i USA:s backlinje var Seger där och markerade närvaro. När Sverige ägde boll och letade uppspel var hon där och erbjöd alternativ eller egen kreativitet. Och när någon yta på hennes stora jaktmarker behövde fredas från amerikanskt intrång gjorde mittfältsmotorn som flera av hennes lagkamrater, tryckte till rejält i duellen.

Bara en sekvens oroade, efter 20 minuter tog sig Seger åt magtrakten, lämnade planen och lade sig ner för att få behandling.
– Det är problem med min diafragma, det sitter högt upp och låser sig. Jag måste ha någon som trycker ur den muskeln, sade hon.

Ur spel ett par minuter men sedan återvände mittfältaren med frenesi och full kraft.

Så bra att Sverige vann matchen på mod och vilja, men USA var komfortabelt med det smått tillbakapressade slagläget och avgjorde med det som räknas.
– Vi är bättre än USA många stunder, de gör ett mål och ligger i defensiven efter det. Jag hoppas verkligen att vi kan mer offensivt, men man får aldrig glömma vilka möter, sade planens bästa blågula spelare efteråt.

– En bra genomkörare, vi har många bra grejer att ta med oss, fortsatte Seger.

Närmast till Skottland i Växjö på tisdag. USA:s Skandinavienturné fortsätter till Norge och match om tre dagar.