Hilda Carlén: "Genomför matchen på ett bra sätt"

Utrusningar, hörbar kommunikation och ett kroppsspråk som signalerade att hon ville vara först på alla bollar innanför linjerna. Hilda Carlén fick släppa in ett mål men bör ha varit den spelare som fick mest ut av sin speltid på torsdagskvällen.

– Jag vet inte om man kan vara nöjd vid en förlust men jag själv genomför matchen på ett bra sätt, sade hon.

Sex matcher inom loppet av knappt två och ett halvt år. I landslagströjan var det en rätt oprövad målvakt som ställde sig i solskenet för att ta sig an USA:s anstormning.

Att Carléns år i Piteå betytt en hel del syntes ändå, några nerver gick inte att spåra när hon tog sig för precis vad hon tänkt sig, grep tillfället och ägde sitt eget straffområde.
– Min utveckling går uppåt och det är kul att bli testad i sådana här matcher och genomföra det såpass bra som jag gjorde.

Det bör sägas att Sverige stötte på en jämförelsevis svag upplaga av USA. Ett attackgrepp bet dock för bortalaget, kontringarna rörde då och då till det för backlinjen.

Vid matchens enda mål gick två försvarare bort sig och Carlén var chanslös.

En incident som inte förringar insatsen, målvakten lär ha växt några centimeter och plussat på självförtroendet efter flera räddningar mot det tuffaste motståndet hittills under landslagslivet.

Brukbart också när hon inom kort får byta sida och perspektiv, lämna plats för det odiskutabla förstavalet Hedvig Lindahl.
– Jag vet läget, har varit i den här situationen innan men jag kan inte gå till en träning utan att ge allt.

– Oavsett vem som spelar vill jag att den personen ska prestera i den positionen. Det gäller att göra den personen som spelar bra, det gör jag genom att vara bra själv, säger Hilda Carlén.

Själv gjorde hon sig oumbärlig i en EM-trupp och bör kunna kvittera ut den biljett hon inte riktigt ville känna fullt ut på efter landskampen.
– Jag tränar på som tusan hemma i Piteå och mår bra för tillfälle. Att tänka på EM ger lite gåshud, det blir roligt. Men först ska truppen tas ut.