Hedvig Lindahl tillbaka mot Skottland

Sverige ser ut att använda tio av elva spelare som startade mot USA till elvan i Skottlandsmatchen. Enda skillnaden: Hedvig Lindahl återtar sin plats i målet med en fingerskada som läkt färdigt.
Hedvig Lindahl ser ut att vara tillbaka i målet mot Skottland. FOTO: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån.

– Nu är jag redo, men jag vill inte tro att man ska vara grym på en gång, säger hon till damfotboll.com.

Smällen på vänster lillfinger under en träning med Chelsea tvingade Lindahl till två månaders matchvila. Som alltså bör vara över när landskampen mot Skottland startar på tisdagskvällen.

Den rutinerade keepern har samlat krafter på rätt sätt.
–Det finns alltid positiva sidor med att få en paus, det blir mer fokus på barn och familj. Då får jag mer energi till fotbollen sedan.

Vågar du lita på att det håller direkt?
– När vi haft uppehåll på äldre dagar har jag inte tappat timing eller liknande. Det betyder inte jag är klockren imorgon mot Skottland. Men erfarenheten spelar stor roll, sen ska man vara i fysisk form och jag tycker att jag har kunnat hålla ihop det rätt så bra, säger Lindahl som fått en träningsvecka och gnuggat andra detaljer ihop med landslaget.

– Det var ett önskemål från Pias sida att jag skulle vara med, till exempel för att vi har möten och pratar taktik. Om jag inte hade varit med de här dagarna hade jag fått ta igen det på annat sätt.

Var lägger du nivån inför comebacken?
– Jag vill inte tro att man ska vara grym på en gång, istället lita på processen kommer ta mig dit jag vill hamna till slut, i bra form. Om jag inte hinner ner på en boll som jag borde nu, kommer jag göra det om några träningspass, säger Lindahl.

Hon återvänder i ett skede när Sverige fått ett par raka förluster och letar efter optimala formbesked.
– Vi har testat lite och mött bra motstånd. Men inför VM (2015) släppte vi in tre mål mot Schweiz och mot andra lag. Nu finns tryggheten i vårt försvar och det får vi utgå ifrån, säger hon.

Lindahl var med den ordinarie elvan när Sverige ägnade slutet av måndagsräningen åt tvålagsspel. Utifrån de minuterna finns få tvivel kring hur Pia Sundhage tänkt sig att starta, också i tävlingssammanhang. En oförändrad backlinje, Kosovare Asllani och Olivia Schough på respektive mittfältskant medan Fridolina Rolfö precis som mot USA får förtroende bredvid Lotta Schelin längst fram.

Svenskfotboll.se bekräftade senare startelvan:

Sverige: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Olivia Schough - Lotta Schelin, Fridolina Rolfö.