Ryssland i bättre sommarslag än vårform

Ryssland gjorde inte mycket för att lyfta på förlåten inför mötet med Sverige. Det står emellertid klart att det handlar om en spelargrupp med bättre självförtroende än tidigare. – Italien var en viktig match för oss, vi gjorde vårt bästa och vi vann, sade förbundskapten Jelena Fomina.

Ryssland gjorde sig omaket att ta hela spelaruppställningen i buss till Deventer när molntäcket lagt sig efter ännu en het dag.

Tre dagar har gått sedan 2-1-segern över Italien, Jelena Fomina utgår ifrån att matcherna som kommer att kräva mer av laget.
– Vårt mål är att gå vidare till nästa runda så vi måste vinna, sade hon och blev sitt mer hemliga jag igen.

– Alla är friska, inga är skadad och vi gör inga större förändringar.

Vissa förändringar har dock redan skett, bland annat i upptaktsfasen där Ryssland genomförde en längre samling.
– Vi hade ett 20 dagar långt förläger, precis som andra lag som förbereder sig bra.

Det Ryssland vet om Sverige, iallafall det som sägs i sista stund lär de flesta känna till.
– Ett väldigt bra lag med starkt försvar och vi vet att lagets ranking är ganska bra. Sen får vi se morgon, säger Fomina utan att avslöja hur och var hon ser svagheter.

– Jag är inte glad att berätta idag, men det finns saker som vi kommer att utnyttja.

Margarita Tjernomyrdina, vänsterytter i den förmodade 4-1-4-1-uppställningen upplevde både Italientriumfen och förlusten mot Sverige i Algarve Cup på planen. Och Ryssland har också dragit nytta av den senare erfarenheten.
– Det gav oss material att arbeta med, hur vi ska agera och reagera. Sverige är ett starkt och välorganiserat topplag, det är alltid intressant att spela de här matcherna, sade hon.