CL: Tuff lottning för Rosengård, lättare för Linköping

Dröm eller mardröm? De svenska representanterna i Champions League fick verkligen antingen eller. FC Rosengård åkte på Chelsea medan Linköpings FC får mäta sina krafter med mer överkomliga Sparta Prag i åttondelen.

Knackigt spel de senaste månaderna har kostat Rosengård möjligheten att utmana om SM-guldet. Frågan är om Malmöklubben sportsligt överlever hösten i mästarligan.

Chelsea med Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson hade ont om rankingpoäng och blev en farhåga för de seedade lagen som den svenska tvåan nu får uppleva.

Märk väl att Londonlaget knäckte respektingivande Bayern München, första segern på tre försök mot ett tyskt lag och är helt inställda på göra sin kvartsfinaldebut till våren.

Dit lägger också Linköping bra an för att nå. Sparta Prag är förvisso Europavana, på 14 försök har det tjeckiska laget bara nått fram till de åtta bästa en gång (2006). Linköping vann åttondelen för sju år sedan mot Sparta, som har tvillingarna Irena och Lucie Martinkova (tidigare i KIF Örebro) på lönelistan.

Storsatsande Barcelona fick en plusbetonad lott i litauiska Gintra, Lyon drog långresan till BIIK-Kazygurt i Kazakstan. Både Stjärnan från Island och Slavia Prag kom billigt undan med en intern duell.

Lottningen i sin helhet:
Sparta Prag (Tjeckien)–Linköpings FC (Sverige)
Gintra Universitetas (Litauen)–FC Barcelona (Spanien)
Chelsea (England)-FC Rosengård (Sverige)
LSK (Norge)–Manchester City (England)
Brescia (Italien) –Montpellier Herault (Frankrike)
BIIK-Kazygurt (Kazakstan)–Olympique Lyonnais (Frankrike)
Fiorentina (Italien)–VfL Wolfsburg (Tyskland)
Stjärnan (Island)–Slavia Prag (Tjeckien)

Matcherna spelas 8/9 och 15/16 november. Både Linköping och Rosengård börjar på bortaplan.