Tennissiffror mellan Bollstanäs och Sundsvall

Det blev, passande en dag som denna, tennissiffror i matchen mellan Bollstanäs och Sundsvall. Gästerna vann med 6-2 och kunde glädjas åt ett kraftigt förbättrat anfallsspel.

- Vi har haft svårt med målskyttet tidigare så nu är vi jättenöjda, säger SDFF:s tränare Gunnar Samuelsson.

Nationaldagsmatchen drog säsongens bästa publiksiffra - över 200 åskådare besökte Bollstanäs IP. De fick uppleva spänning i en dryg timme. Första halvlek bjöd nämligen bara en svag föraning på vad som komma skulle.

Emma Jonsson gjorde Sundsvalls och matchens första mål i den sjunde minuten. Det resultatet stod sig fram till kort efter pausvilan då hon på nytt hittade rätt i Bollstanäs straffområde till 0-2. Bollstanäs spetsspelare Jennifer Meier gick inte mållös den här omgången heller och reducerade kort därefter. I hemmalagets bästa period i matchen var kvitteringen inte långt borta.

- Det var sju-åtta minuter när vi blev satta under press, annars spelar vi stabilt, säger Gunnar Samuelsson.

Istället fick Sundsvall riktig fart i målskytt med fyra mål under de sista 20 minuterna. Julia Bhy fick en fin träff på en frispark från dryga 20 meter och gav bortalaget tvåmålsledning. Inte många bollkontakter skiljde det målet i tid från Emma Jonssons tredje fullträff för dagen till 1-4. Bollstanäs hann med en reducering innan inhoppande Angelica Forsell blev dubbelt lyckosam och fastställde slutresultatet till 2-6.

Sundsvalls förmåga att ställa till besvär för topplagen har gjort att laget just nu själv tillhör toppen i Norrettan. Upp till tippade segerkandidaten Piteå skiljer det dock nio poäng.

- Jag vill inte spekulera kring möjligheterna. Vi tar med oss att vi blivit bättre på att producera mål. Även om vi inte har tvivlat på det så har vi haft några matcher där det inte gått så bra, säger Gunnar Samuelsson

Vilka spelare vill du framhålla idag?

- Det är en väldigt homogen match av alla, men Kajsa Nordmark gör det alltid bra och så förstås Emma Jonsson med målen.

Lika nära till lovorden hade inte Bollstanäs tränare Peter Svensson.

- Det var ingen hit, snarare en katastrof. Vi gör 1-2 och har ett ribbskott. Sedan skänker vi bort bollen, vad kan man göra när våra ytterbackar spelar fram bollen till deras forwards, säger han.