Falköpings KIK på övre halvan

Den senaste tidens matcher har fört Falköpings KIK från plats 12 till 6 i Söderettan. Sils IF besegrades med 2-0 på onsdagkvällen.

Det var mållöst i halvtid.
- En halvtimme av andra halvlek var vi på Falköpings planhalva men en omställning och olyckligt målvaktsingripande gav Falköping första målet, berättar Sils IFs tränare Roland Karlsson.
Maja Green spelade fram Frida Jansson som drog på ett långskott samtidigt som Jenny Gustavsson i Sil-målet var på väg ut.
När Sil pressade på ännu mer för att kvittera slog Sandra Krantz till med 2-0 fem minuter före slut.
- Som vanligt numera gjorde backlinjen en storstilad insats, extra plus för Karin Prysander samt Madeleine Modig i målet, kommenterar FKIKs tränare Slavko Mijic.

Fransk uppvisning mot Danmark

Redan efter 13 minuter ledde Frankrike med 3-0 över Danmark i sin andra Algarve Cup-match. Resten artade sig till rena uppvisningen. Det stod 4-0 i halvtid och Danmarks reducering till slutresultatet 4-1 var närmast smickrande.

Tysk spelare bröt benet

Ett inhopp de sista fem minuterna när Tyskland redan säkrat sin 2-0-seger över Kina kostar antagligen Luisa Wensing plats i Tysklands VM-lag.

Martas Brasilien sänkte Sverige

Sveriges fina premiärinsats mot Tyskland i Algarve Cup följdes av 0-2-förlust mot Brasilien. Dessvärre väcker det svenska försvarsspelet fortfarande frågetecken och Hedvig Lindahl tvingades bryta matchen på grund av en skada.
Nadine Keßler (Foto: Carl Sandin / Bildbyrån)

Nadine Keßler missar resten av säsongen

damfotboll.com har flera gånger försökt få en intervju med världens basta fotbollsspelare 2014, tyska Nadine Keßler. Lika många gånger förtröstades vi av hennes klubb VfL Wolfsburg pga spelarens knäskada. Nu står det klart att Nadine Keßler missar inte bara kvartsfinalerna i UWCL mot Rosengård utan resten av hela Bundesliga säsongen och troligtvis även VM.

Omstöpt backlinje mot Brasilien

Det blir en helt ny backlinje i Sveriges damlandslag som på fredagen ställs mot Brasilien kl 14.30.

Biljettsläpp lördag - det kan bli fullt i Malmö!

På lördag 7/3 släpps biljetter till FC Rosengårds kvartsfinal mot Wolfsburg i Champions League. Hemmamatchen går lördag den 28/3 kl 15.00 på Malmö IP

Helgens träningsmatcher

I skuggan av landslagsturneringarna ute i Europa spelas ändå träningsmatcher mellan klubbarna här hemma. Det börjar i Eskilstuna fredag kväll.

Tysklandsmatch med omvända roller

När F19-turneringen i La Manga inleddes mellan Sverige och Tyskland liknade den onsdagens damlandskamp i Algarve cup, med den skillnaden att Sverige gjorde första målet efter en minut. Dessvärre både kvitterade och vände Tyskland till egen seger med 2-1.

F19: Startelvan mot Tyskland

Idag spelar F19-landslaget den första av tre matcher i årets La Manga-turnering. Sverige inleder mot Tyskland och senare i veckan följer matcher mot England och USA.

Bättre rustade för jakt på Champions League-plats

Kopparbergs/Göteborg FC har målet klart för sig, Champions League, vilket innebär att laget måste upp ett pinnhål i Damallsvenskan. Det blev tredje plats i fjol. I år är målet att bli topp-vå och tränare Stefan Rehn tycker att utgångsläget ärt mycket bättre än förra året.

USA - Norge 2-1

Det märktes att USAs lag varit längre samlat än Norges när de båda möttes i Algarve Cup. USA vann med 2-1. Två spelare tilldrog sig extra uppmärksamhet, tvåmålsskytten Carli Lloyd och målvakt Hope Solo som gjorde come-back.

Historisk vändning av Sverige mot Europa-mästarna!

Tyskland gav Sverige två rejäla kallduschar då man inom loppet av tre minuter i inledningen av Algarve Cup och tog ledningen med 2-0. Det första ett snyggt volleyskott av Djennifer Maroszan och det andra av Simone Laudehr. Efter den starten, underläge med två mål efter tre minuters spel, trodde knappast någon att Sverige skulle vända och vinna matchen med 4-2. .

Danmark slog världsmästarna!

Danmark fick en "tysk start" i sin Algarve Cup-premiär mot Japan, som är regerande världsmästare. Inte nog med det. Danmark vann sensationellt med 2-1.

Så här vill Pia att spelarna svarar på plan

Sverige möter på onsdagen de tyska Europa-mästarinnorna i den första gruppspelsmatchen i Algarve Cup. Ett motstånd som den svenska förbundskaptenen Pia Sundhage ser som en tuff och bra utmaning.

Ingen Schelin i svenska startelvan

På onsdagen spelar Sverige sin första match i Algarve Cup och förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut startelvan. I den första gruppspelsmatchen spelar Sverige mot Tyskland på Estádio Municipal i Vila Real Santo António.

Lotta har ännu ont efter smällen i lördags

Kanske får Sverige undvara sitt skarpaste anfallsvapen i onsdagens match mot Tyskland, som inleder Algarve Cup.

Hanne Gråhns spelklar för KIF Örebro

Nu är saken klar! Hanne Gråhns spelar damallsvenskt för KIF Örebro under 2015. En efterlängtad återkomst till högsta serien efter ett par år i Elitettan, senast med Kvarnsveden.

Hänt i Damallsvenskan

Silly Season med alla förnyelser av spelartrupperna. Den pågår som bäst. Damfotboll.com ställer samman vad Damallsvenskans klubbar har rapporterat så här långt. Efter ett par veckors provträning med KIF Örebro är nu den 22-årig högerbacken och högermittfältaren Hanne Gråhns enligt uppgift spelklar för kubben.

Barrlings blickar bortom La Manga...

Det är inte bara damlandslaget som dragit till varmare breddgrader för att matcha mot tufft motstånd. Samma resa gör F19-landslaget, som åkt till La Manga för att förbereda sig inför EM-kval 2 i Serbien.

När bilderna får tala

Mitt under dagens träning i Portugal inför Algarve Cup anslöt de två sista spelarna, Linda Sembrant och Sofia Jakobsson från Montpellier som hade match i Franska Cupen igår mot Juvisy. Fint väder och en förbundskapten på gott humör är andra bilder som vår fotograf bjuder på.

Hänt i Elitettan

Silly Season med alla förnyelser av spelartrupperna pågår som bäst och kommer att vara ytterligare några månader framåt. Damfotboll.com har ställt samman vad Elitettans klubbar har rapporterat så här långt. Östersunds DFF fyller på med sina tredje och fjärde nyförvärv från Krokom/Dvärsätt , My Jonsson och Elin Kristiansson, men tappar Evelina Linjemaa, Rebecka Bill,och Laura Danius.

AIK F15 och Eskilstuna F17 - Futsalmästarinnor

I helgen spelades SM i Futsal för F15- och F17-lag i Göteborg. Vinnare och nya svenska mästarinnor i yngsta klassen blev AIK samt i den äldsta Eskilstuna United.

Algarve Cup splittrar inte Linas fokus

Denna vecka startar Algarve Cup och bland spelarna finns Lina Nilsson som kommer att göra sin sjätte start i denna träningsturnering ansedd som en av de viktigaste i landslagets förberedelser inför VM i Kanada.

Två "svensklag" till semi i franska cupen

Olympique Lyonnais vann sin kvartsfinal i franska cupen mot Guingamp med 6-0 på lördagkvällen och på söndagen säkrade även Montpellier sin plats i semi. Sofia Jakobsson var ensam svenska i målprotokollen.

Sju goda år för June Pedersen i Piteå

Piteå IF spelar sin femte säsong i rad i Damallsvenskan och klubben har således etablerat sig i högsta serien. 2011 tog man 17, 2012 25 och 2013 27 poäng för att i fjol gå back med hela sex poäng i en serie med dock två matcher mindre efter Tyresös tidiga sorti. damfotboll.com har pratat med norska June Pedersen om läget och om varför hon trivs så bra långt norr om storstadsvimlet.