Williams skada värre än befarat

Piteå IF:s målvakt, Lydia Williams, blir bort en längre tid. Idag kom beskedet från magnetröntgen och man konstaterade att främre korsbandet är av. Nu väntar operation och sex månaders rehabilitering.

Det var i matchen mot Kopparbergs/Göteborg som oturen var framme. I en duell skadade sig Lydia olyckligt och haltade av planen. Den första undersökningen pekade på en meniskskada. Idag kom beskedet från magnetröntgen.
- Tyvärr är det en korsbandsskada som kräver operation. Vad som händer nu är att Lydia inom kort kommer att flyga till Australien för operation. Målsättningen är att hon därefter kommer tillbaka till Piteå för att köra själva rehabiliteringen, säger sportkommitténs ordförande Anders Eriksson.

Jörgen LdB FC Fan 2012-04-26 09:44

Get well soon Lydia Williams!

Medaljregn över FC Rosengård

I hällande regn i Malmö spelades sista omgångens enda match utan betydelse för slutplaceringarna. Gråvädret saktade ner spelet och ströp publiktillströmningen, det som påverkades minst av allt var Rosengård-spelarnas jubel när de höjde Kronprinsessan Victorias Pokal.

Fyra svenska PSG-mål

Paris Saint-Germain körde över Albi, som ligger på sjunde plats i franska ligan med hela 6-0.Två tredjedelar av målen gjordes av lagets svenska spelare.

Inget silverjubel i Kopparbergs/Göteborg

Tredjeplatsen i Damallsvenskan samt seger med 3-1 mot Vittsjö GIK i sista matchen var inget som Kopparbergs/Göteborgs spelare fick att jubla. Belöningen är Svenska Fotbollförbundets lilla silvermedalj, i fjol blev det brons.

Emma Lennartsson dubbel målskytt i Linköping

Litet avslaget kändes det som efter UEFA Women´s Champions League-triumfen när Linköpings FC på söndagen hade att avsluta Damallsvenskan 2014 mot Piteå IF som till och med behöll ledningen över halvtid. Men LFC kom igen i andra återställde ordningen till seger med 3-1.

Tyvärr, Jitex höll alla sina nollor

I Damallsvenskans sista omgång kunde Umeå IK FF enkelt besegra jumbon Jitex Mölndals BK med tennissiffrorna 6-0 efter ledning 2-0 i halvtid. 498 åskådare på T3 Arena såg också Emma Berglund efter 9 säsonger i den gulsvarta tröjan göra sin sista match i klubben, i vart fall för den här sejouren.

Örebro till Champions League knep stora silvret

KIF Örebro är ett lag för Champions League. Ett inlägg från Magnusson och ett självmål och saken var klar. Man slog Eskilstuna hemma med 2-0 och tar därmed andraplatsen i tabellen.

Backar otäckt ansiktsskadade

På lördagen skadades Hammarby-backen Ellinor Lindbom så illa i bortamatchen mot Hovås Billdal att hon fick hämtas av ambulans. På söndagen drabbades Eskilstuna Uniteds Sara Thunebro.

Älta avslutade med målfest

Det blev en lyckad sista match andra året året i Elitettan för Älta IF, mindre lyckad för Umeå Södra som flyttas ned. 4-0 slutade matchen till Älta IF.

Skyttedrottning avslutade med hat-trick

Värdigt vinnaren av Elitettans skytteliga avslutade Mia Jalkerud med ett äkta hat-trick när Djurgården besegrade Halmia med 5-1 i den sista matchen för Hallands-laget före den här gången.

Mallbacken äntligen i mål

Inför nästan 700 åskådare avslutade Mallbacken säsongen med att besegra Bollstanäs med 2–1 (1–1). Därmed tog man hem serien fem poäng före Hammarby. Stor matchvinnare blev Tanja Nousiainen som nickade in 2–1 i mitten av den andra halvleken.

Två vinnare i Lidköping

Platsen i Elitserien såg ut att rinna Kungsbacka DFF ur händerna i bortareturen mot Lidköpings FK. Ellen Perssons mål i 90:e minuten för KDFF var guld värt och betydde att halländskorna vann kvalduellen som slutade 4-4 tack vare målet på bortaplan. Trots 4-1-förlusten kunde alltså även Kungsbacka-spelarna jubla tillsammans med sina besegrare.

Östersunds DFF till Elitettan efter bortamål

Frida Sjöberg blev matchhjälte igen när Östersunds DFF bortabesegrade Assi IF med 1-0, målet som räckte för att säkra en plats i Elitettan nästa år. Förra veckans match slutade 2-2.Även då gjorde Frida båda ÖDFF-målen.

Caroline Lundberg segerskytt för Sirius mot serietrean

Det bjöds på bra fotboll när Sunnanå SK tog emot Sirius i sista seriematchen för säsongen. Men de 162 tappra och väl påklädda åskådarna fick se sitt Sunnanå förlora med 0–1 (0–1).

Piteås Ordega målskytt i VM-kval

Nigerias damlandslag vann även tredje matchen i Afrikas VM-kval som spelades mot värdnationen Namibia. Det blev 2-0, båda målen inom ett par minuter i slutet av första halvlek.

Elin Rubensson: - Jag når nog inte VM i FC Rosengård

2012 var hon firad skyttedrottning och EM-guldmedaljör med U19-landslaget. Säsongen 2013 skolades hon om till back och slog sig in i damlandslaget men inte i EM-truppen. Vi har pratat med Elin Rubensson, nybliven svensk mästarinna med FC Rosengård som till helgen spelar sin avslutande match i Damallsvenskan mot AIK. Frågan är om det blir Elins sista damallsvenska match för klubben också?

Johanna Almgrens spelarkarriär är över

Göteborgs mittfältare Johanna Almgren lägger skorna på hyllan. Idag meddelade Almgren via sin blogg att spelarkarriären är över. Knäskador satte stopp för fortsatt spel.

Jitex-målvakt i D23-landslaget

Sverige möter Norge i D23-landskamp i Linköping den 29 oktober. Det finns några nya namn i förbundskapten Anneli Anderséns trupp, bland annat en målvakt.

Emma Berglund lämnar Umeå IK FF

Efter nio säsonger och 130 matcher lämnar landslagsbacken Emma Berglund, 25 Umeå IK FF. Söndagens hemmamatch mot Jitex BK blir hennes sista i UIK-tröjan . – Så är det och det lär nog komma en och annan tår. Jag har ju haft så många fina år i Umeå IK så visst blir det en speciell match, säger Emma Berglund.

Maja Krantz om Linköpings urladdning

Att kalla det förvandling är inte helt rättvisande. Snarare stod Linköping för en återgång till septemberformen, när inget motstånd var för svårt och ingen spelare omöjlig att sno bollen av. Maja Krantz vaktade sin försvarskant med skarpa tyglar mot Liverpool och gladde sig mer och mer för varje minut på vägen till åttondelsfinal.

Jodå, Fridolina Rolfö blev uttagen

De tre målen av Fridolina Rolfö i UEFA Champions Cup för Linköpings FC gick inte spårlöst förbi när Pia Sundhage på fredagen presenterade spelartruppen för landskampen mot Tyskland i Örebro den 29 oktober.

Målvakterna blir längre i Eskilstuna

Eskilstuna United har gjort klart med ytterligare två kontraktsförlängningar då båda målvakterna Emelie Lundberg och Emelie Almesjö är stannar för fortsättning även nästa säsong.

Fridolina Rolfö sänkte Liverpool med tre mål

Tala om internationellt genombrott. Fridolina Rolfö, 21, kunde inte ha valt ett bättre tillfälle än returen i UEFA Women´s Champions League mot Englands namnkunniga mästarlag Liverpool. Hon gjorde samtliga målen när Linköpings FC vände underläget från bortamatchen med sin 3-0-seger som gav 4-2 sammanlagt.
Lucia Bronze och Katrin Omarsdottir försöker stoppa tremålsskytten Fridolina Rolfö. FOTO: Filip Oskarsson

Rolfö från bänken till hat-trick väntar på brev

Liverpool slog tillbaka Linköping och Fridolina Rolfö bemötte fysiskt spel med urkraft. Forwarden krutade in 1-0, pricksköt till 2-0 och fullbordade hat-tricket med en påpasslig tåretur.

Ryska resan blir Linköpings FCs allra längsta

Permafrost och tjäle lär Linköpings FC slippa. Men när resan går till Perm i Uralbergen för att möta Zvezda 2005, ledaren i den ryska mästerskapsserien gäller andra väderlagar än en gråkall oktoberkväll i Östergötland.
Tungt fall för Liverpool, målvakten Elizabeth Stout fick släppa in tre bollar. FOTO: Filip Oskarsson

Liverpool långt borta i Linköping

I korridorerna i Linköping Arena blandades vinnare med förlorare efter den tämligen ensida drabbningen. Liverpoolspelarna som tog segern med stort s när man spelade hem ligatiteln för andra året i rad i helgen fick en tidig och moloken exit i Champions League.

Norsk matchvinnare för Wolfsburg

Regerande Champions League-mästarna i Wolfsburg fick norsk hjälp för att besegra Stabaek. Caroline Graham Hansen lämnade Stabaek för att bli klubbkamrat med Nilla Fischer i Wolfsburg och det var hon (Caroline) som gjorde båda målen när Wolfsburg vann med 2-1 på hemmaplan