Lugnande besked för Stina Segerström

- Det kunde varit värre. Jag är nog tillbaka i spel ganska snart kanske dock inte redan på lördag mot Kristianstad, säger Kopparbergs/Göteborgs och damlandslagets back Stina Segerström dagen efter matchen mot Jitex.

Det var strax före halvtid Stina kolliderade och måste bryta matchen.
- Jag fick en smäll mot axeln, två ledband gick av men det ska inte vara någon fara. Det är inte något som kräver ingrepp. Inget är brutet i varje fall, säger Stina till damfotboll.com.

FIFA tillrättavisar TV4

FIFA borde ha viktigare saker att hantera än hur den förestående turneringen får omnämnas av TV4.
Elin Landström, Umeå IK, reducerade när Sveriges U23-landslag mötte USA. Foto: Bildbyrån

U23: Uddamålsförlust mot USA

U23-landslaget förloradel med 1-2 mot USA i den första matchen i fyrnationsturneringen i Norge. I halvtid låg man under med 2-0 men spelade upp sig och reducerade till 2-1 genom Elin Landström.
Vero Boquete vann Champions League med Frankfurt och lämnar (Foto: Bildbyrån)

Bayern München värvar spanskt

Tyska mästarna på både herr- och damsidan Bayern München meddelade i dag att man har skrivit kontrakt med Spaniens världsstjärna Vero Boquete. Den 28-åriga spanskan skrev på till 2017 och är efter Sara Däbritz och Lisa Evans det tredje nyförvärvet inför 2015/16.

Ännu ett pris för Nigerias Asisat Oshoala

Nigerias 20-åriga stjärna Asisat Oshoala kan bli ett av VM:s stora utropstecken. Nu blev hon framröstad till "Women's Footballer of the Year" av fotbollsanhängare i hela världen. Priset delades ut för första gången av BBC World Service. Förutom Oshoala var Marta, Vero Boquete, Kim Little och Nadine Kessler nominerade.
Nathalie Björn, AIK och Zecira Musovic debutanter i U23-landslaget. Foto: Bildbyrån

U23: Två debutanter i startelvan

Två debutanter, Zecira Musovic, FC Rosengård och Nathalie Björn, AIK, tar plats i den startelva som möter USA när fyrnationsturneringen för U23-landslag inleds på onsdagen i Fredriksstad, Norge.

Damallsvenskans ekonomi i bra balans

Svenska Fotbollförbundets årliga ekonomiska analys av de damallsvenska klubbarna är klar och visar på att det går åt rätt håll för Damallsvenskan. 2013 års underskott har minskat kraftigt och slutade på – 1,2 mkr för 2014, vilket var en klar förbättring. Redovisningen visar också att den genomsnittliga spelarersättningen minskat något jämfört med 2013.

Finland möter Norge borta

Den 29 maj ställs spelar Finland mot VM-klara Norge. Matchen spelas i Drammen och Finlands förbundskapten Andrée Jeglertz har tagit ut den här truppen. För Umeå IKs Emmi Alanen kan det bli ett litet jubileum.
Nazanin Vaseghpanah tar över tränarjobbet i AIK. Foto: Anders Henrikson

Tränarbyte i AIK

AIK meddelar att man skiftar tränare under VM-uppehållet. Efter den poängmässigt svaga inledningen av säsongen lämnar Mattias Eriksson över tränarjobbet till assisterande tränaren Nazanin Vaseghpanah, som därmed blir den tredje kvinnan som basar över ett Damallsvenskt lag 2015.
VM-reserven och Linköpingsbacken Magdalena Eriksson skadad. Foto: Filip Oskarsson

VM-reserv skadad

Linköpingsbacken Magdalena Eriksson som togs ut som VM-reserv på hemmaplan skadade sig i den senaste matchen mot Vittsjö. Ett brott på okbenet i ansiktet gör att hon fått lämna återbud till U23-landslagsturneringen i Norge som startar imorgon och samtidigt innebär det att drömmarna om ett VM-inhopp är borta.
Zeicira Musovic ska spela fyrnationsturneringen med D23-landslaget. Foto: Anders Henrikson

Zecira Musovic till Norge

Sveriges D23-landslag ska spela en fyrnationsturnering i Norge den 27-31 maj. Matcherna går i Fredrikstad.

Maktskifte i Österrike

I tolv år har Neulengbach dominerat damfotbollens högsta liga i Österrike men nu har ett nytt mästarlag stigit fram.
Sveriges Förbundskapten Pia Sundhage anländer till York University före en träning med landslaget. Foto: Bildbyrån

Hitta tillbaka - landslagets fokus före VM

VM-lagets uppladdning inför VM i Kanada har börjat i Toronto och det svenska landslaget är redo för en två veckor lång samling med tidigt fokus på försvarsspelet och det långsiktiga målet att ta medalj.

Split vision - nya avsnitt och tävling

Idag kom ett nytt avsnitt av Split vision. Gäst är Pia Sundhage. Hör henne om VM-truppen, hur det kom sig att hon blev tränare och varför hon inte vill flytta upp Nilla Fischer till mittfältet igen.

Djurgården landade fel men vann

Sunnanå åkte på sin andra hemmaförlust 2–3 (1–3) när Djurgården kom på besök till Skellefteå och Norrvalla på söndagen. Segern var lika knapp som den ser ut och Sunnanå hade många chanser till kvittering i slutskedet av matchen. Det var två lag som hade stor respekt för varandra som möttes. Matchstarten hade flyttats fram en timme eftersom flyget till Skellefteå var inställt och Djurgården fick ta omvägen över Luleå och buss söderut.

Tre Vittsjö-spelare till Frankrike

Frankrikes VM-lag spelar landskamp mot Skottland hemma den 28 maj. Förbundskapten Anna Signeul har tagit ut spelartruppen med flera spelare från Damallsvenskan.

Målet som hakar fast Hovås Billdal i toppen

Det blev bara ett mål i matchen mellan Hovås Billdal och QBIK. Pernilla Milton gjorde det för hemmalaget och det betyder att laget behåller avståndet två poäng från ledarduon i Elitettan.

Jitexpoäng i Kalmar

Det blev oavgjort i Elitettanmatchen mellan IFK Kalmar och Jitex på Gröndal. – Andra halvlek är bara att glömma, sade IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson.

Äntligen seger för Bollstanäs

Älta IF ledde i Bollstanäs men hemmalaget fick sista ordet - och inte minst viktigt tre poäng. Den första segern i årets serie med 2-1 (0-0). innebär att Bollstanäs lämnade jumboplatsen.

Norsk förlust i Belgien

Liksom sin svenska kollega har Norges förbundskapten Even Pellerud problem att hitta rätt försvar i VM-laget, vilket underströks i lördagens bortalandskamp mot Belgien som vann med 3-2 (1-0).

Tränaravhopp i Östersund och tapp mot Kvarnsveden

Tungt för Östersunds DFF, inte bara för 0-3-förlusten hemma mot Kvarnsveden som delar förstaplatsen i Elitettan. Tränare Peter Andersson har sagt upp sig. Glädje för Kvarnsvedens IK och i synnerhet Tabita Chawinga som gjorde två mål och nu är uppe i tio..

Lisa Ek flyttar utomlands

In i det längsta behöll Kopparbergs/Göteborgs mittfältare Lisa Ek drömmen om att komma med i VM-truppen. När drömmen sprack insåg Lisa att hon måste hitta ett nytt mål.

6-sekundersregeln fällde Lidköping

Fortfarande är det ovanligt att 6-sekundersregeln för målvakter att spela ut bollen, men ett nytt fall sågs när LB07 mötte Lidköpings FC på Limhamns ip. Det var i högsta grad väntat att delade serieledaren skulle besegra Elitettans jumbo men målkalas blev det inte utan bara 3-0 (2-0).
Två VM-spelare, Ingrid Johansson, 1991 och Marie Hammarström 2011. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Svenska VM-mål bland tidernas vackraste

Just nu pågår en omröstning om VM vackraste mål genom tiderna på FIFA.com. 15 filmer finns upplagda och bland dem finns två svenskor. Ingrid Johansson (Jitex) och Marie Hammarström (Göteborg) vars mål 1991 respektive 2011 vart och ett är riktiga pärlor.

Förra Malmö-spelaren till USA

Efter två säsonger i LdB FC Malmö återvände landslagsyttermittfältaren Katrine Veje till Danmark där hon spelat för Bröndby IF sedan 2013. Nu tar hon nästa steg i karriären.
Folket strömmar till på Gröndals IP.

IFK Kalmar toppar publikligan

Nykomlingen IFK Kalmar är laget med bäst publikgenomsnitt i Elitettan så här långt. 500 personer per match har laget i snitt på hemmaplanen Gröndal. – Vi arbetar hårt för att profilera damfotbollen i Kalmar och det har tydligen lyckats, även om mycket mer finns kvar att göra, säger IFK Kalmars ordförande BG Svedjenäs.