Sjögran: "EM är mitt stora mål, jag vill tillbaka"

I söndags ringde jag upp Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna för att snacka om att göra sitt fjärde OS på raken. I tisdags kom beskedet som gjorde den intervjun värdelös. Therese Sjögran slet av korsbandet på måndagens träning med LdB FC Malmö och därmed dog OS-drömmen. Men hon ger inte upp!

Therese har därmed gjort sitt sista OS och något mer spel med klubblaget under 2012 känns inte troligt. Men när jag återigen får tag på Malmöstjärnan talar vi istället om en comeback lagom till EM på hemmaplan.
- EM är mitt stora mål, jag vill tillbaka – absolut, säger Sjögran till damfotboll.com.

När vi får tag på Therese Sjögran berättar hon att läget, trots allt är rätt okej. Hon har haft några dagar på sig att smälta skadan och för stunden är det mycket upp och ner men ändå okej. Men visst är det trist att missa OS och visst blir det kämpigt att ta sig tillbaka.
- Det gör lite ont att tänka på OS, det är tungt. Nu är det verkligen kört, säger hon med en suck.

Men trots att det är tungt och trots att hon inte får spela sitt fjärde och sista OS så säger Therese att det ska bli kul att se landslagskompisarna spela i OS. Hon vet inte om hon kommer att följa dem på plats eller om hon bänkar sig framför TV:n när det är dags att blåsa igång OS.
- Det har jag inte funderat på. Det vore kul att se live men jag vet inte om det är möjligt rent praktiskt. Det kommer såklart finnas en känsla av att jag borde varit med där – men jag vill ändå se dem spela, och njuta av det.

Nej, Therese Sjögran finns inte med på planen i OS. För första gången sedan 1999 går Sverige till ett mästerskap utan Sjögran i truppen. Men om Therese själv får bestämma är frånvaron från landslaget kortvarig. Hon vill tillbaka.
- Min främsta känsla just nu är att göra comeback. Sen är frågan om kroppen vill. Jag ska göra allt jag kan men kroppen är gammal och man vet aldrig hur den vill, säger hon men ger oss sedan mer positiva ord:
- Jag är ändå ganska lättränad så… EM är mitt stora mål. Det hjälper mig på vägen att ha ett sådant mål, jag vill tillbaka – absolut.

Johnte 2012-06-01 22:29

Det är rätt inställning Therese....Om kroppen tillåter så ska du tillbaks....Men skynda långsamt...ge det tid och lom tillbaka lika stark som du var innan skadan..Nu när det inte blir något OS...så hoppas jag att få se dig till EM på hemmaplan..det vore en snygg punkt på en lång framgångsrik karriär...sedan kan du dyka upp som specialtränare eller varför inte tränare i LdB...efter spelarkarriären slut.....Lycka till med rehaben

Johnte 2012-06-02 09:57

Efter detta sorgliga besked, att Therese blir borta året ut så blir man bara så glad att få beskedet, som inte berör Therese utan den lilla Vänsterbacken Alexandra "Ali" Riely som har skrivit på ett nytt kontrakt med LdB FC Malmö.Kontraktet sträcker sig fram till 2013 slut.Ali säger att hon trivs utmärkt i klubben och staden och nu blir det väl till att lära sig Svenska...eller rättare sagt Malmöitiska.

Shirley Cruz Traña i CL-matchen mot Lyon (Foto: Jean-Paul Thomas / Bildbyrån)

PSG ett stort steg närmare en CL-final i Berlin

Efter 2:0 segern i bortamatchen i tyska Wolfsburg är Paris Saint Germains mycket nära en final i Champions League 2015. Målen gjordes av lagkaptenen Sabrina Delannoy på straff och av Shirley Cruz Traña.

Lotta Schelin avgjorde cupfinalen

Olympique Lyonnais är åter fransk cupmästare efter att ha besegrat Montpellier med 2-1 i finalen som spelades i Calais på lördagkvällen. Det var fjärde året i rad Lotta Schelin blev cupmästare.

Segermål av spelande tränaren

Hovås Billdal tar rygg på Djurgården i serietoppen genom sin 2-1-seger mot IFK Kalmar, målet i 89:e minuten genom spelande tränaren Jessica Julin.

Sirius höll nollan trots reservmålvakten till sjukhus

Sirius fick ställa upp med reservmålvakt mot Sunnanå. En kvart in i andra halvlek fick utespelaren Maria Säfström istället ställa sig mellan stolparna. Inte nog med att hon höll nollan, Sirius vann med 1-0.

Mållöst igen för både QBIK och Älta

I ett soligt, men lite kylslaget Karlstad, fick 132 personer se två lag som inte gjort något mål hittills i årets serie. Hemmalaget QBIK spela 0 – 0 mot Älta IF.

Djurgården borta mardröm för LB07

Djurgården verkar vara en riktig mardrömsmotståndare för Limhamn Bunkeflo. Förra året vann Stockholmslaget med 6-1 på hemmaplan. Idag vann de med 5-1. Limhamn Bunkeflo var dock bättre än de stora siffrorna visade. De två sista Djurgårdsmålen kom i slutet av matchen.

Poängtapp för KIF Örebro i Vittsjö

KIF Örebro har bara tagit en poäng mot de båda Skåne-lagen man inlett mot. Den första kom i Vittsjö på lördagen, och det var sämre utdelning än favoritlaget hade räknat med. 0-0 slutade matchen inför 535 åskådare på Vittsjö idrottspark

Kvarnsveden i fjol - nu till Chicago

En lyckad försäsong banade vägen för Michelle Dalton som vaktade Kvarnsvedens mål i Elitettan i fjol. Efter att ha hållit nollan i fem träningsmatcher fick hon kontrakt med en proffsklubb i NWSL-ligan.

Eskilstuna vinner även andra matchen

Efter två omgångar i Damallsvenskan har endast mästarna FC Rosengård och Eskilstuna United full pott på sex poäng. Detta efter Eskilstuna vann borta med 2:0 mot nykomlingarna Mallbacken Sunne. Målen gjordes av Louise Quinn och Gaelle Engamanouit.

Barcelona spansk mästare igen

För fjärde året i rad är Barcelona vinnare av högsta damligan i Spanien, och det är första gången någon lyckats med den sviten. Det blev klart redan på lördagen trots att Barcelona spelar på söndagen. I Barcelona spelar bland andra Jennifer Hermoso som var med i Tyresö

Svenska möten i Champions League-semifinal

Denna helg spelas den första semifinalen av två i Champions League. Förhoppningarna om ett svenskt lag i semi grusades då både Linköpings FC och FC Rosengård slogs ut av danska Bröndby respektive VfL Wolfsburg. Men trots allt finns det svenska spelare som är med och gör upp i den ena semifinalen som spelas ikväll och dessutom dömer den svenska VM-domaren Pernilla Larsson matchen.
Mimmi Larsson och Mallbacken flög över alla hinder i Elitettan ifjor. FOTO: Bildbyrån (arkiv).

Mimmi Larsson - målmedveten utan att känna press

Mallbackens hemmapremiär och återkomsten inför Värmlandspubliken blir en tjuvvariant. ”Jäntan” spelar inte på rätt arena då Strandvallen byggs om, däremot i rätt kommun. Fryxellska Skolan i Sunne gäller när Eskilstuna United kommer på besök.

Hänt i Elitettan

ÖDFF har gjort klart med Danka Podovac, som närmast kommer från Stjarnan på Island, där hon genom åren öst in mål. Hon har även spelat i Serbiens landslag (52 landskamper och 22 mål) och i Champions League. Danka kommer att vara spelklar i nästa bortamatch mot Kalmar.

Oförändrat läge för lagen på Valhalla

Läget inför matchen var att Piteå ännu inte gjort några mål och Kopparbergs/Göteborg FC hade inte förlorat hittills i år. Efter matchen kan vi konstatera att inget av det har ändrat sig. Matchen slutade 0-0, så Piteå har fortfarande inte gjort några mål och KGFC har inte förlorat. Båda lagen får med sig va rsin poäng hem i vårkvällen.
Av: Karin Löwing

Vår pod Split Vision finns ute nu!

Split Vision är en fotbollspod om fotboll. Låter självklart, men ofta handlar prat om damfotboll istället mer om orättvisor, jämställdhet och annat runt omkring. Väldigt viktigt att jobba mot orättvisor – absolut! Och det gör vi, i andra kanaler. I Split vision ägnar vi oss åt spelet vi älskar i en uppladdning mot VM i Kanada och med koll på damallsvenskan.

Herrlag anmäler sig könsdiskriminerat

De båda elitfotbollsklubbarna i Östersund betalar olika hyror på Jamtkraft Arena, ägd av kommunen som anmälts till förvaltningsrätten av Östersunds FK vars herrlag spelar i Superettan. Östersunds DFF spelar första säsongen i Elitettan.
Michelle de Jongh med Ramona Bachmann i ryggen. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån.

Michelle belönad för sin långa väg tillbaka

KIF Örebros 17-åriga mittfältstalang Michelle de Jongh har känt skadegisslet och sett många svarta rubriker tidigt i karriären. Efter seriepremiären hamnade hennes spelkvaliteter i medialjuset.

Första målen för UIK - AIK ännu utan

Såväl Umeå IK FF som AIK kammade noll i inledningsomgången av Damallsvenskan, noll poäng och noll gjorda mål. Efter mötet i kväll i Umeå står AIK kvar med sina nollor medan Umeå kan räkna in tre poäng efter två mål i den andra halvleken. Matchen slutade rättvist 2-0 efter 0-0 i halvtid.

Sverige missar slutspel i F17-EM

1-1 mot Sverige räckte för Norge att vinna Elit Round grupp 5 och gå vidare till slutspel. Det började olyckligt för Sverige.

Vinna eller försvinna gäller för F17/98-landslaget

För att F17/98-landslaget ska kvalificera sig till sommarens EM-slutspel på Island gäller att man måste besegra Norge i den sista gruppspelsmatchen i Elite Round.

Måldrottningen Melis är på gång

De tänkta topplaget Kopparbergs/Göteborg vann med 2-0 i sin damallsvenska premiärmatch och en bekant målskytt presenterade sig. Manon Melis jagar KGFCs första SM-guld och tycks trivas.

Tuffa villkor i USA-proffsligan

Den amerikanska proffsligan NWSL har nu sparkat igång, men för många av spelarna är det en mindre glamorös tillvaro.

Linköping räddade kontakten med täten

Endast sju minuter före ordinarie full tid lyckades Stina Blackstenius göra 1-0, segerresutatet mot Kristianstads DFF och det räddade Linköpings FC från en förödande kritik för ineffektivitet.

Katrin Schmidt fann tröst trots storförlust

Katrin Schmidts återträff med Rosengård där hon spelat tre säsonger slutade med storförlust. Med sitt nya lag fick hon åtminstone visa att Hammarby har något på gång.

Hammarby pressade mästarna i 45 minuter

Rosengård fick fart på kombinationsspelet och drog loss till 5-0- seger. Dessförinnan var Hammarby bara en straffräddning från att ta ledningen på Malmö IP.