Ännu en Tyresö-förstärkning till Åland

Jennifer Egelryd gör Helén Eke sällskap i Åland United. Båda är egna produkter av Tyresö FFs ungdomsverksamhet, men de har inte kunnat rubba de ordinarie A-lagsspelarna.

Nu får de matchträning i finska ligan, det är anledningen till utlåningen. Liksom Helén har Jennifer ett antal U-landskamper på meritlistan.
- Jennifer är utlånad till Åland United tills vidare och i slutet på juli tas nya diskussioner mellan Tyresö FF, ÅU och Jennifer om hur resten av säsongen kommer se ut, skriver Tyresö FFs hemsida.

Johnte 2012-07-12 12:02

Typiskt Tyresö...de har så kortsiktiga planer...Istället för att satsa på det egna och skapa ett hemvävt lag med egna produkter..så lånar de ut sina egna talanger...istället för att bygga upp något med dem.Att bygga upp ett lag med egna produkter kräver tålamod .
Det Tyresö håller på med är fort och nu...vilket inte är hållbart i längden....Stabiliteten i laget kommer inte att kunna byggas upp med värvning efter värvning.Det håller inte i längden.Dessutom är det inte till gagn för Svensk damfotbolls framtid. Tur att vi har lag som tänker annorlunda. Här vill jag främst framhålla AIK som satsar kraftigt på sina yngre spelare...vilket flera av dem är med i vårt F-19 landslag och gör ett mycket bra jobb i EM.Det finns fler lag som gör precis som AIK. Dessa lag gör rätt och Tyresö , tycker jag gör fel.Våga ge de yngre talangen en chans i laget.Det kommer att betala av sig i längden.Med framgångar för laget sportsligt.

Olle 2012-07-12 22:07

Jag har tidigare sagt att Tyresö gör fel men då har man bara blivit idiot förklarad av folk som tycker det är bra att någon klubb satsar. Det ser ut att bli som jag har sagt och det är ju egentligen synd men det går inte att satsa som dom gör. Farbror Joakim är inte så populär längre och då sinar pengarna. I aik's fall håller jag inte med. Dom har satsat ungt p.g.a att dom har inga pengar alls. Dom åker ganska säkert ur sedan så blir den satsningen en flopp. Man måste blanda gammalt med ungt tycker jag. Det är en svaghet att behöva plocka in 16 17åringar i laget för att få ihop det. Då har man inte i allsvenskan att göra tycker jag. Man är inte mogen att spela så högt upp och gör man det så har man inget att se fram emot när man är 20 21 år och hur kul är det? Jag kan inte förstå varför tjejerna drar till Åland när det finns minst lika bra lag från Stockholm i norrettan.

D.N. 2012-07-12 23:28

De får spela fler matcher i Finland under sommaren eftersom de är smarta nog att inte ha en månads uppehåll under den tid som det är trevligast att spela fotboll på dessa breddgrader.

Johnte 2012-07-12 23:25

@ Olle, du har två bra synpunkter där.. AIK har, kanske varit tvingade att satsa ungt på grund av ekonomin...men jag är inte så säker på att AIK åker ut..det återstår att se.Det behöver inte vara fel att man spelar i allsvenskan när man är så ung..det bästa är ju som du säger att ha en blandad grupp..Det gäller att vara försiktiga med så unga spelare i Damallsvenskan. Då tänker jag på alla dessa korsbandsskador. Korsbandsexperten professor Jon Karlsson på Sahlgrenska sjukhuset. säger att tjejer mellan 15-17 år får börja spela A-lags fortare än vad killar i samma ålder får göra. Där är konkurrensen hårdare och så borde det också vara för tjejerna i den åldern.Han menar också att tonåringar kan vara fruktansvärt duktiga i en period...men kan aldrig bära ett lag.Han menar dessutom att anatomin mellan könen spelar roll.Han menar att kvinnan är mer "kobent" medan mannen har, höfter.knän och fötter i en rätare linje och landar med raka fötter. Kvinnan viker benen och böjer knäna.Vilket gör att tjejer får lättare korsbandsskador.Din andra poäng är varför man inte väljer ett Stockholmslag i norrettan istället..och det kan man verkligen undra.

Johnte 2012-07-13 00:00

Nja, riktigt så uppfatttar jag det inte att vara ,@ DN...det ska ju diskuteras i slutet av Juli om resten av säsongen..och jag tror inte att de kan ta sig in i A-laget i slutet av Juli heller...så det blir nog resten av säsongen för båda två.Så frågan kvarstår, varför inte ett annat Stockholmslag i norrettan. Jag kan tänka mig att det är någon slags provspel för att se om de trivs med varandra..för att sedan låna ut resten av säsongen eller gå över helt till klubben

D.N. 2012-07-13 20:18

Menar bara att det inte finns någon anledning att låna ut spelarna till en Norrettan-klubb under sommaren när de ändå har speluppehåll. Nu får de matchtid och kan ändå vara tillgängliga för klubben om det behövs när serien drar igång igen.

Johnte 2012-07-13 23:20

Apropå förstärkning. Ett rykte säger att Malmös guldtränare från 2010 och 2011. Martin Sjögren ska bli huvudtränare för Tyresö efter sommaruppehållet. Det återstår att se om detta är sant.
Men om det är sant så måste man undra vad främlingslegionen håller på med.

Så behåller du greppet om damfotbollen

Damfotboll har de senaste åren blivit allt mer populär i världens alla hörn och kanter. Vi läser allt mer om den och årets VM, som ägde rum i Frankrike, gjorde stor succé publikmässigt. Det bjöds minst sagt på flera spännande matcher, inte minst från Sveriges landslag som vann medalj efter att de slog ut England i bronsmatchen.

I sommar väntar VM-feber

Snart är det dags för den riktigt stora scenen. Dit så många unga fotbollstjejer kämpar dag för dag för att få stå på. Men det blir endast verklighet för ett fåtal utvalda. VM i fotboll är det största du kan vara med om och i sommar är det åter dags för denna makalösa fotbollsfest.
Damlandslaget förbereder sig för VM
(Källa: Unsplash.)

Damlandslaget förbereder sig för VM

Det är VM-år igen! Den här gången är det dags för damlandslagen att avgöra vilka som kommer att bli världsmästare. USA är de försvarande mästarna och givetvis, med Sveriges vanliga tur vid grupplottningarna, hamnade USA och Sverige i samma grupp (F). Det är femte gången som länderna möter varandra och även om det har varit jämnt har amerikanskorna vunnit två gånger, svenskorna en och en match har spelats oavgjort.
FIFA- ny strategi för damfotboll
FIFA- ny strategi för damfotboll

FIFA- ny strategi för damfotboll

Det var med stolthet som Fifas första kvinnliga generalsekreterare Fatma Samoura nyligen lanserade organisationens första globala strategi för damfotboll. Bland annat finns ambitiösa mål som att dubbla antalet kvinnliga utövare till 60 miljoner under kommande tolv år, dessutom ska prispengarna till fotbolls-VM öka dramatiskt.
Den globala damfotbollen
Den globala damfotbollen

Den globala damfotbollen

Damfotbollen av idag är starkare än någonsin, vilket vi bland annat ser genom att de stora stjärnorna syns mer i mediala sammanhang och beundras av en allt växande supporterskara. Men skillnaderna mellan olika länder är fortfarande extremt stora och än finns en bit kvar avseende kommersialisering.
Svenska Damfotboll
Svenska Damfotboll

Mycket snack och lite verkstad

Det svenska damlandslaget är vidare till världsmästerskapet i Frankrike nästa år. Efter ett litet orosmoln i början av gruppspelet tog de sig till slut hela vägen hem och blev gruppetta på hemmaplan mot Danmark. Trots den här bedrift har nyheten hamnat i skymundan för de senaste kontroverserna med FIFA – som trots ett finansiellt lyft för damfotbollen har ökat klyftorna mellan herrarna och damerna istället för att minska dem.

Damfotbollens potential – med hjälp av betting och en annan väg än herrfotbollen

Intresset för damfotboll ökar, kanske inte så snabbt som man kunde önska, men det ökar och har tagit ny fart på senare år. Men ett av de starkaste tecknen på att populariteten tar de riktigt stora stegen är när intresset för spel ökar. Och ska man verkligen följa i herrfotbollens spår?

Premier League klubbarna har insett värdet

Storklubbar som Manchester City, Liverpool FC, Arsenal och Chelsea FC har sedan ett antal år tillbaka satsat på sina damer som spelar i Womens Super League i England. I Chelsea har landslagsmålvakten Hedvig Lindahl vaktat målet sedan 2015 och kommande års trupp innehåller ytterligare två svenskor i Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.
Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

En gång i tiden så kunde du titta på en fotbollsmatch och direkt ta reda på vem som sponsrade ett visst lag genom att ta en titt på lagtröjan. Idag så är marknadsföringen inom fotboll mycket mer komplex och sträcker sig allt längre utanför planen än någonsin förut. Hur har marknadsföringen utvecklats på senare tid i takt med all annan utveckling? Det ska vi ta oss en närmare titt på.
Spela på Damallsvenskan
Spela på Damallsvenskan

Spela på Damallsvenskan

Efter många årtionden då damfotboll knappt varit en parentes inom sporten, har nu damsidan fått sig ett rejält uppsving. Media bevakar dem allt närmare och fotbollsälskares blickar dras även de allt mer till damfotbollen. Att intresset ständigt växer är inte ett dugg konstigt då damligor i flera länder är bättre än herrligorna. Tittar vi på FIFA:s världsranking kan vi se att Frankrikes damer är rankade trea i världen medan deras herrar ligger på en sjundeplats. I USA är damerna etta på sin sida av rankingen, otaligt många gånger mer framgångsrika än vad männen är. Genom damfotboll upplever vi en gryning som kan bjuda på en strålande dag.

Målet att öka intresset för damfotboll

Damfotboll har alltid fått stå i skymundan för herrarnas version av sporten, och arbetet för att den ska lyftas fram och få ett lika stort utrymme pågår fortfarande. FIFA har flera gånger sagt att de kommer att satsa mer på damfotbollen, men förändringarna och satsningarna har i jämförelse varit små. I samband med VM i Ryssland lovade FIFA återigen att satsa mer på damerna, och den här gången i form av en helt ny turnering som ska locka både tittare och fler utövare.

Nya vanor för att se på fotboll

Streaming av fotboll blir en allt naturligare del av gemenskapen i tv-sofforna. Ibland ser man på samma match, ibland på varsin padda och ibland har man flera skärmar igång samtidigt. En ny tid, som har kommit för att stanna.
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden. Trots att damfotbollen startade redan på 1960-talet, ja, eller egentligen redan i slutet av 1800-talet, det vill säga ungefär samtidigt som herrfotbollen.
Lina Hurtig, här mot Szilvia Szeitl och Dora Papp, var tidigt på språng med 1-0-målet. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Anfallsglädje och raka linjer gav svensk storseger

Två regelrätta triumfer och en skrivbordsseger på gång. Den inställda matchen mot Danmark ledde till fler diskussioner än de sportsliga ansträngningarna för att ta trean mot Ungern. Nollan sprack efter en kvart och Sverige vann med 5–0 på Borås Arena.

Norge ställs mot Holland

Norge har inlett VM-kvalet starkt och har full pott efter två matcher. Nu ställs man mot tuffare motstånd, regerande EM-mästarna Holland.

Danmarks återbud definitivt

Både det svenska fotbollförbundet och UEFA bekräftar att fredagens länge emotsedda VM-kvalmatch i Göteborg är inställd. – Det finns bara förlorare i det här. Även från vår sida med supportrar och spelarna som skulle gå ut på Gamla Ullevi med mycket publik, sade Peter Gerhardsson under en presskonferens.

Danmark ställer in VM-kvalet - officiellt besked dröjer till torsdag

Det nordiska mötet mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag går om intet. Onsdag lunch meddelade det danska fotbollförbundet att matchen inte kan spelas.

CL: Tuff lottning för Rosengård, lättare för Linköping

Dröm eller mardröm? De svenska representanterna i Champions League fick verkligen antingen eller. FC Rosengård åkte på Chelsea medan Linköpings FC får mäta sina krafter med mer överkomliga Sparta Prag i åttondelen.

Få förändringar – men Gerhardsson förmådde överraska med Julia Roddar

Peter Gerhardsson litar på sin målvaktstrio, gör ett byte i backlinjen och plockar in en debutant på det centrala mittfältet. Julia Roddar var det överraskande namnet när truppen till VM-kvalet mot Danmark och Ungern presenterades.

Växjö DFF klart för Damallsvenskan

Växjö DFF vann vanan trogen helgens match. Dagen efter kom det stora jublet när laget räknade in avancemanget till Damallsvenskan.

Skånefokus i Damallsvenskan

Det spelas dubbla Skånederbyn i Damallsvenskan under lördagen. Intressanta ingångar är hur FC Rosengård hanterar veckans plötsliga tränarrockad och om Vittsjö GIK eller Limhamn Bunkeflo tar möjligheten att nå ännu säkrare mark.

Majgaard Jensen lämnar FC Rosengård – med omedelbar verkan

FC Rosengård och Jack Majgaard Jensen har gemensamt beslutat att avsluta samarbetet, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Skrällfri cupkväll för de allsvenska lagen

Samtliga lag från Damallsvenskan gick vidare, nästan alla med betryggande marginal. Med onsdagens cupmatcher i mål ordnade de också tävlingsmatcher i förberedelse till nästa säsong.

Linköping helgens stora vinnare

Linköpings FC utnyttjade helgens omgång till att dra ifrån i toppstriden. Längst ner i tabellen fick KIF Örebro se lite ljus med en viktig poäng medan Kopparbergs/Göteborg FC fortfarande sliter med spelet.

Dubbelt Chawinga i Kvarnveden

Två matcher står på menyn för Damallsvenskan under lördagen. Kvarnsvedens IK i stort poängbehov har ett familjärt nyförvärv till hemmamötet med tabelltrean Eskilstuna United.