Tyresö hemlighöll i två veckor

Redan dagen efter Champions League-finalen hade Tyresö bestämt att inte fullfölja seriespelet i Damallsvenskan. Det framgår av dokumentet man först på torsdagen publicerade på föreningens hemsida.

Längst ner står "Publicerad: 2014-05-23", men fram till torsdagen den 5 juni låg istället text om supporterresa till Champions League-finalen på hemsidan.

Så här skriver Tyresö FF AB om uttåget ur Damallsvenskan:
"Beslutet grundas på att Bolaget inte har ett tillräckligt antal spelare för att på ett sportsligt rättvist sätt delta i de 15 kvarvarande omgångarna, och på att Bolagets ägare Tyresö FF inte avser att låna ut juniorer från de egna leden. Av samma skäl har även laget i Svenska Spel F19 dragits ur".

Inget nämns om den kapsejsade ekonomin .

Längst ner framgår att dokumentet skrevs redan den 23 maj, alltså dagen efter finalen i Champions League.
Ledningen hade alltså redan för två veckor sedan beslutat att laget skulle dras ur Damallsvenskan, så att matcherna mot FC Rosengård och Linköpings FC hann spelas men väntade att publicera förrän samma dag som var den sista för att lämna in begäran om förlängning av rekonstruktionsperioden till Nacka tingsrätt.

Taggar: ,
Martin 2014-06-06 13:15

Helt skandalöst om detta verkligen stämmer för tänk om Rosengård eller LFC dragit på sig skador eller kort i dessa matcher som alltså inte borde spelats.

Yterliggare ett tecken på den totala brist på respekt för sina seriekonkurrenter som Tyresö visat upp genom att inte blåsa av redan innan seriespelet drog igång och man visste att det inte skulle gå att fullfölja.

Hungern efter vinst i CL var väl anledningen men nu blir jag ännu gladare över att de inte vann.

Thorsten Frennstedt 2014-06-06 13:58

"Texterna som las ut på vår hemsida och skickades till media, medlemmar och samarbetspartners skrevs igår efter lunch, med sista handpåläggning direkt efter ledningens möte med spelarna kl 15.00. Att det stod 23 maj hade inget med texterna eller beslutet att göra utan berodde på en web-verktyg där man lägger in Nyheter som inte uppdaterats", skriver Anders Frigren i Tyresö FF.

Slarvigt av Tyresö FF att inte göra rätt från början och därmed ge upphov till tvivlen. Undertecknad känner sig inte övertygad om hur mycket som redan var klart när artikeln påbörjades den 23 maj före "sista handpåläggningen". Hemsidan har ändrat dateringen nu,

Rainer Fussgänger 2014-06-06 14:42

Artikeln påbörjades sannolikt den 23 maj, exakt, Thorsten. Sen lev den liggande, varför man valde att avsluta med matchen i Linköping och inte efter Rosengård är ytterligare en gåta. Nu har man förmodligen raderat artikeln som påbörjades den 23 maj och antagligen lagt in en ny artikel med samma text som publicerades efter att det misstaget upptäcktes.

Mycket talar för att allt var mer eller mindre planerat att avslutas efter Champions League, det finns spelare i Tyresö som har dragit den slutsatsen efter allt det som hände.

GambitSWE 2014-06-06 15:55

Oavsett sanningshalten angående publicerad text, så tycker jag att man är naiv om man inte misstänkte att de tänkte gå tillväga som de gjorde. För i ärlighetens namn så vore ju det mest logiska att dra sig ur seriespelet så snart WCL finalen var spelad. Klokare skulle det väl vara att inte påbörja seriespelet överhuvudtaget, samt hoppa av WCL, men då WCL var deras stora mål, så var detta inte ett tänkbart alternativ. Pengar från afrikanska projekt skulle faktiskt inte ha hjälpt mycket, om man tar i tanke att man skulle behöva fortsätta betala ut spelarlöner etc, samt betala av skulden till SKV, som stiger som en raket med ränta + påminnelseavgifter.

@Martin - Vet naturligtvis hur du tänker, men tycker ändå inte att det är mer synd om LFC och Rosengård än andra lag de mött tidigare innan finalen i WCL. Naturligtvis kanske det känns mer att gå miste om 3 poäng och en +3 målskillnad, men å andra sidan mötte ni ett Tyresö som var sämre än det som tog sig upp i Damallsvenskan. Av alla lag som mött Tyresö denna säsong, så hade ni det klart lättaste motståndet. KDFF och Eskilstuna mötte även de ett lite lättare Tyresö. KGFC och Rosengård däremot mötte ett bra Tyresö. Resterande lag kommer jag inte ihåg så väl. Tyvärr är det ju så att lag som tog poäng av Tyresö förlorar på det, medans lag som förlorade mot dem vinner på det. Lite synd att det gynnar Rosengård, då det skulle vara kul att se någon annan på tronen, eller åtminstone närmare dem.

Martin 2014-06-07 10:50

@GambitSWE

Jag tycker det var bästa möjliga lösning på debaclet att Tyresös resultat stryks just p g a det du nämner. Det hade varit katastrof om Tyresö fått fortsätta och LFC sedan vunnit före Rosengård och det faktum att de fått stryk av det dopade Tyresö skulle varit avgörande.

Även om det är synd om KDFF och Eskilstuna och Rosengård kanske avgjort serien nu så är detta ändå det minst dåliga alternativet.

Betta på europamästerskapet i fotboll 2020 – Odds på EM

Snart drar EM igång och det finns massor av odds tillgängliga. Läs mer om odds inför EM 2020 och hur du kan betta på dina favoritlag, helt utan registrering!

Betta på dina favoriter i världens största sångtävling – Eurovision Odds 2020

Snart är det dags för årets Eurovision Song Contest 2020. Få reda på hur du kan satsa på dina favoritartister. Betta på Eurovision 2020 och få bästa oddsen!

EM-odds och damlandslagets väg till London

Det blev ingen lång vila för damlandslaget efter sitt VM-brons förra sommaren. Några månader senare var det dags att ladda om för att lägga fokus på EM-kvalet som ska ge dem en plats till EM i England 2021. Totalt kvalar 47 nationer till EM och vinnarna från de nio grupperna får en plats. Det får även de tre bästa grupptvåorna. Resterande grupptvåor kommer att få spela i en egen kvalturnering om de sista tre platserna. England är som värdnation redan direktkvalificerade. 

Damlandslagets första titel i en annan fotbollsvärld

Damfotbollen har under de senaste decennierna tagit enorma steg när det gäller publikt och medialt intresse. Även om de allra första finalerna i EM-slutspelet sändes i svensk tv, så rådde det inte någon medial eufori i kamp om rättigheter och påkostade studiosändningar. Men låt oss gå tillbaka till de där fantastiska dagarna 1984.

Slutspurt i Damallsvenskan

Det är inte bara herrarnas Allsvenska som går mot sin upplösning utan så också Damallsvenskan. Dock är Damallsvenskan långtifrån lika spännande då FC Rosengård med tre omgångar kvar mer eller mindre säkrat seriesegern.

Ny teknik som är här för att stanna

Digitaliseringen påverkar snart all verksamhet. Branscher i dess framkant – som spelbranschen – lever i en värld av konstant förändring, och nu närmar sig också de nya möjligheterna med klassiskt försiktiga verksamheter när det gäller implementation av ny teknik, såsom fotbollen.

Så behåller du greppet om damfotbollen

Damfotboll har de senaste åren blivit allt mer populär i världens alla hörn och kanter. Vi läser allt mer om den och årets VM, som ägde rum i Frankrike, gjorde stor succé publikmässigt. Det bjöds minst sagt på flera spännande matcher, inte minst från Sveriges landslag som vann medalj efter att de slog ut England i bronsmatchen.

I sommar väntar VM-feber

Snart är det dags för den riktigt stora scenen. Dit så många unga fotbollstjejer kämpar dag för dag för att få stå på. Men det blir endast verklighet för ett fåtal utvalda. VM i fotboll är det största du kan vara med om och i sommar är det åter dags för denna makalösa fotbollsfest.
Damlandslaget förbereder sig för VM
(Källa: Unsplash.)

Damlandslaget förbereder sig för VM

Det är VM-år igen! Den här gången är det dags för damlandslagen att avgöra vilka som kommer att bli världsmästare. USA är de försvarande mästarna och givetvis, med Sveriges vanliga tur vid grupplottningarna, hamnade USA och Sverige i samma grupp (F). Det är femte gången som länderna möter varandra och även om det har varit jämnt har amerikanskorna vunnit två gånger, svenskorna en och en match har spelats oavgjort.
FIFA- ny strategi för damfotboll
FIFA- ny strategi för damfotboll

FIFA- ny strategi för damfotboll

Det var med stolthet som Fifas första kvinnliga generalsekreterare Fatma Samoura nyligen lanserade organisationens första globala strategi för damfotboll. Bland annat finns ambitiösa mål som att dubbla antalet kvinnliga utövare till 60 miljoner under kommande tolv år, dessutom ska prispengarna till fotbolls-VM öka dramatiskt.
Den globala damfotbollen
Den globala damfotbollen

Den globala damfotbollen

Damfotbollen av idag är starkare än någonsin, vilket vi bland annat ser genom att de stora stjärnorna syns mer i mediala sammanhang och beundras av en allt växande supporterskara. Men skillnaderna mellan olika länder är fortfarande extremt stora och än finns en bit kvar avseende kommersialisering.
Svenska Damfotboll
Svenska Damfotboll

Mycket snack och lite verkstad

Det svenska damlandslaget är vidare till världsmästerskapet i Frankrike nästa år. Efter ett litet orosmoln i början av gruppspelet tog de sig till slut hela vägen hem och blev gruppetta på hemmaplan mot Danmark. Trots den här bedrift har nyheten hamnat i skymundan för de senaste kontroverserna med FIFA – som trots ett finansiellt lyft för damfotbollen har ökat klyftorna mellan herrarna och damerna istället för att minska dem.

Damfotbollens potential – med hjälp av betting och en annan väg än herrfotbollen

Intresset för damfotboll ökar, kanske inte så snabbt som man kunde önska, men det ökar och har tagit ny fart på senare år. Men ett av de starkaste tecknen på att populariteten tar de riktigt stora stegen är när intresset för spel ökar. Och ska man verkligen följa i herrfotbollens spår?

Premier League klubbarna har insett värdet

Storklubbar som Manchester City, Liverpool FC, Arsenal och Chelsea FC har sedan ett antal år tillbaka satsat på sina damer som spelar i Womens Super League i England. I Chelsea har landslagsmålvakten Hedvig Lindahl vaktat målet sedan 2015 och kommande års trupp innehåller ytterligare två svenskor i Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.
Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

En gång i tiden så kunde du titta på en fotbollsmatch och direkt ta reda på vem som sponsrade ett visst lag genom att ta en titt på lagtröjan. Idag så är marknadsföringen inom fotboll mycket mer komplex och sträcker sig allt längre utanför planen än någonsin förut. Hur har marknadsföringen utvecklats på senare tid i takt med all annan utveckling? Det ska vi ta oss en närmare titt på.
Spela på Damallsvenskan
Spela på Damallsvenskan

Spela på Damallsvenskan

Efter många årtionden då damfotboll knappt varit en parentes inom sporten, har nu damsidan fått sig ett rejält uppsving. Media bevakar dem allt närmare och fotbollsälskares blickar dras även de allt mer till damfotbollen. Att intresset ständigt växer är inte ett dugg konstigt då damligor i flera länder är bättre än herrligorna. Tittar vi på FIFA:s världsranking kan vi se att Frankrikes damer är rankade trea i världen medan deras herrar ligger på en sjundeplats. I USA är damerna etta på sin sida av rankingen, otaligt många gånger mer framgångsrika än vad männen är. Genom damfotboll upplever vi en gryning som kan bjuda på en strålande dag.

Målet att öka intresset för damfotboll

Damfotboll har alltid fått stå i skymundan för herrarnas version av sporten, och arbetet för att den ska lyftas fram och få ett lika stort utrymme pågår fortfarande. FIFA har flera gånger sagt att de kommer att satsa mer på damfotbollen, men förändringarna och satsningarna har i jämförelse varit små. I samband med VM i Ryssland lovade FIFA återigen att satsa mer på damerna, och den här gången i form av en helt ny turnering som ska locka både tittare och fler utövare.

Nya vanor för att se på fotboll

Streaming av fotboll blir en allt naturligare del av gemenskapen i tv-sofforna. Ibland ser man på samma match, ibland på varsin padda och ibland har man flera skärmar igång samtidigt. En ny tid, som har kommit för att stanna.
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden. Trots att damfotbollen startade redan på 1960-talet, ja, eller egentligen redan i slutet av 1800-talet, det vill säga ungefär samtidigt som herrfotbollen.
Lina Hurtig, här mot Szilvia Szeitl och Dora Papp, var tidigt på språng med 1-0-målet. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Anfallsglädje och raka linjer gav svensk storseger

Två regelrätta triumfer och en skrivbordsseger på gång. Den inställda matchen mot Danmark ledde till fler diskussioner än de sportsliga ansträngningarna för att ta trean mot Ungern. Nollan sprack efter en kvart och Sverige vann med 5–0 på Borås Arena.

Norge ställs mot Holland

Norge har inlett VM-kvalet starkt och har full pott efter två matcher. Nu ställs man mot tuffare motstånd, regerande EM-mästarna Holland.

Danmarks återbud definitivt

Både det svenska fotbollförbundet och UEFA bekräftar att fredagens länge emotsedda VM-kvalmatch i Göteborg är inställd. – Det finns bara förlorare i det här. Även från vår sida med supportrar och spelarna som skulle gå ut på Gamla Ullevi med mycket publik, sade Peter Gerhardsson under en presskonferens.

Danmark ställer in VM-kvalet - officiellt besked dröjer till torsdag

Det nordiska mötet mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag går om intet. Onsdag lunch meddelade det danska fotbollförbundet att matchen inte kan spelas.

CL: Tuff lottning för Rosengård, lättare för Linköping

Dröm eller mardröm? De svenska representanterna i Champions League fick verkligen antingen eller. FC Rosengård åkte på Chelsea medan Linköpings FC får mäta sina krafter med mer överkomliga Sparta Prag i åttondelen.