Piteå IF

Piteå öppnade bäst och skapade den första farligheten i matchen när tidigare Eskilstuna United spelaren Felicia Karlsson sprang ifrån sina försvarare på högerkanten och fick iväg ett avslut på mål. Gästerna som behövde studsa tillbaka efter två förluster fick sitt första läge efter tio minuter när Olivia Schough hittade alltid farliga Mimmi Larsson, men där var Hilda Carlén med.

Artikel 2016-06-30 21:12

– Vi är på G och har börjat få ihop det. Dessutom spelar vi hemma och har fint publikstöd, säger Irma Helin inför torsdagsmatchen mot Eskilstuna United.

Irma Helin anslöt till Piteå från Djurgården förra året och förlängde sedan sitt kontrakt med Norrlandsklubben.

Långt bort spelar mindre roll när nya dörrar kan öppnas. Med 40 U-landskamper i bagaget är nästa mål givet.

Artikel 2016-06-30 08:00

I början av matchen hade Piteå lite flyt med ett domslut. Faith Ikidi rev ner en helt fri Linda Sällström och kunde mycket väl fått rött kort för det tilltaget, men domare Lovisa Johansson missade situationen och blåste inte ens frispark.

Artikel 2016-06-26 16:53

Rosengård inledde piggast och tog också ledningen efter ett fint spel på högerkanten som letade sig in till Nataša Andonova och ett kliniskt avslut strax innanför straffområdet. Otagbart för målvakten i Piteå Hilda Carlén. Skånskorna kom också att ha det mesta av bollinnehavet under den första halvleken på ett regnigt LF-arena.

Artikel 2016-06-18 16:38

Både KIF Örebro och Piteå IF har tappart viktiga spelare inför årets säsong. Medan Elin Magnusson, Marina Pettersson Engström, Sanna Talonen och Susanne Lehtinen slutade med fotbollen tappade Piteå mittfältaren Emilia Appelqvist till Djurgården och målspottaren Pauline Hammarlund till Kopparberg(Göteborgs FC.

Artikel 2016-06-15 21:27

– Jag tror att denna samlingen stärkte mina chanser till en OS-plats men man måste göra jobbet framöver. Jag försöker att inte tänka för mycket landslag, det är Piteå som gäller nu, säger hon.

I halvannat år har Hilda Carlén hängt stadigt i blågult. Debut i andra halvlek mot Finland i februari 2015, 20 bänkar senare gjorde hon Moldavienmatchen från start till och i mål.

Artikel 2016-06-10 11:05

Men den skillnaden var inte så tydlig som mellan ovannämnda gräsplaner. Typiskt för ett lag i KDFFs position är att viljan övertrumfar förmågan. Korta anfall och nervösa avslut så snart man närmade sig boxen. Å andra sidan spelade PIF disciplinerat.

Artikel 2016-05-29 18:34

Det gick undan i inledningen av matchen. Efter en Piteå-hörna kunde Kvarnsveden och Tabitha Chawinga ställa om och hemmalaget hade då svårt att hänga med gästernas målfarliga forward. 20-åringen, hon fyller år idag, sprang sig loss på vänsterkanten och hittade in till Meghan Toohey som gjorde sin försvarare och skickade in bollen i högra hörnet. Då hade vi passerat åtta minuter.

Artikel 2016-05-22 17:09

– Vi fick till det med försvars- och det offensiva-spelet, det känns som att vi är på gång och jobbar vi så här kommer det att riktigt bra i år, säger tvåmålsskytten Madelen Janogy efter matchen.

Artikel 2016-05-15 19:11

Piteå tog en snabb ledning mot Djurgården när Elin Bragnum som sittande kunde nicka in 1-0 efter att Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottirlämnat en retur på Felicia Karlssons skott. efter bara tre minuters spel.

Artikel 2016-05-08 16:20

Tränaren Stellan Carlsson berättar att man sedan senaste matchen mot Umeå IK kunnat träna på bra, alla spelare utom en, Ellen Bergkvist, är tillgängliga.
Motståndarnas många skador är inget att han vill lägga något stor vikt vid.
– Nej, det är som det är och alla drabbas vi från tid till annan. Vi får fokusera på vårt, svarar han när jag för det på tal.

Artikel 2016-05-04 06:58

Såväl Piteå IF som Kopparbergs Göteborg har varit svårplacerade under försäsongen. Båda lagen har tappat nyckelspelare, gnetat på och längtat efter premiären. En som kanske längtat extra är Piteås förra skyttedrottning Pauline Hammarlund som idag återvände till arenan i sin förra hemstad - iklädd det gästande lagets matchtröja. Men Hammarlund fick ingen trevlig återkomst i premiärmatchen.

Artikel 2016-04-17 16:36

Placeringarna hamnar helt i skymundan när tränaren driver Piteås modell framåt.
Få färdiga fotbollslirare har välkomnats av planet på Kallax de senaste åren, snarare vill man locka spelare som likt Emilia Appelquist och Pauline Hammarlund hade förutsättningar och tog ett avgörande steg med träning och vardag på LF Arena.

Artikel 2016-04-14 17:14

Det var endast i snabbhet skillnaden utföll till pojkarnas fördel. I det fysiska spelet steg inte tjejerna undan, till exempel Tempest-Marie Norlin när hon kämpade in 1-0 och nickade in 2-1. Ellen Löfqvist vann det mesta på mittfältet och satte 3-1 med ett långskott.
June Pedersen hade andel i tre av målen, bland andra hörnan som Felicia Karlsson fastställde slutresultatet med.

Artikel 2016-04-09 21:00

Samtliga sektioner ställde sig bakom bildandet av en alliansförening, skriver Piteå-Tidningen.
– Vi har svårt att förstå varför beslutet måste tas så snabbt som den 1 juli. Det kommer leda till enorma problem då massor av frågor är obesvarade, sade Anders Eriksson, avgående ordförande för damsektionen.

Artikel 2016-04-09 10:54

En lyckad start med 1-0 genom Hanna Sandström var tacksamt.
Ett ribbskott var PIFs bästa kvitteringschans i första halvlek.

1-1 kom istället i början av andra nör Josefin Johansson nickade på Lena Blomkvists inägg.
Amanda Berglunds ribbskott i 82:a minuten var hemmalagets bästa chans till segermål.
Norska Helene Schjelderup gjorde A-lagsdebut i UIK.

Artikel 2016-04-02 22:00

Två av dem gjorde hon i första halvlek och fullbordade med ett äkta hat-trick i andra med matchens tre sista mål.
Piteå IFs båda övriga mål gjorde ordinarie A-lagsspelarna Tempest-Marie Norlin och Emelie Lövgren.
- Jag har aldrig gjort fem mål i samma match i A-laget tidigare, så det var kul, säger den 19-åriga anfallaren till Norrbottens-Kuriren.

Artikel 2016-03-06 19:35

City tog ledningen på straff i mitten av första halvlek. Förra Vittsjö-spelaren Jane Ross var upphov till den. Toni Duggan satte den. Några minuter före halvtid ökade Kosovare Asllani till 2-0 efter ett mönsteranfall där även Toni Duggan var delaktig

Artikel 2016-02-25 17:31

Matchen slutade 0-0 och Piteå visade upp ett starkt försvarsspel mot ett skickligt och välorganiserat engelskt mästarlag med Hedvig Lindahl i målet. Chelsea hade ett större bollinnehav men skapade få heta målchanser över 90 minuter.
- Att spela mot europeiskt toppmotstånd under den här perioden ger oss nyttig erfarenhet inför framtiden, säger PIFs tränare Stellan Carlsson.

Artikel 2016-02-23 13:45

Hammarby och Piteå hade redan mötts i fjolårets sista match, då på Zinkensdams IP. Då slutade matchen 0-0 vilket innebar att Hammarby fick lämna Damallsvenskan efter en kort sejour på endast ett år.

Ifjol gjorde Piteå har sin bästa säsong någonsin i den högsta serien, men ändå tappat en del spelare till denna säsong.

Artikel 2016-02-14 19:38