Umeå IK drog längsta strået

Pernilla Nordlund, 19-årig finsk ungdomslandslagsspelare från FC Sport i Vasa, har skrivit på för Umeå IK. Hon var förra veckan även hos Sunnanå och provtränade. Valet utföll till UIKs fördel.

Pernilla spelar vanligen på en innermittfältsposition och har hunnit med 25 ungdomslandskamper och två säsonger med FC Sport i finska damligan.
Sommaren 2008 deltog hon i Umeå IK:s ”Sommarproffsvecka” och gjorde ett mycket bra intryck. Efter att nyligen har varit i Umeå ännu en gång, nu för att provträna, så har Umeå IK och Pernilla kommit överens om ett tvåårigt avtal. Pernilla visade prov på stor fotbollstalang med en fin speluppfattning och bra teknik. Hon utstrålar också mycket vilja och energi vilket kan behövas i den tuffare fotbollsmiljö hon nu kommer att hamna i.

Pernilla Nordlund kommenterar själv sitt val av Umeå IK som ny klubbadress:
- Det känns väldigt roligt att jag fått den här chansen och jag ser fram emot alla nya utmaningar. Jag kände mig mycket välkommen i laget från första början och tror att jag kommer trivas väldigt bra. Framför allt får jag möjlighet att tillsammans med duktiga och kunniga spelare och tränare, utvecklas till den fotbollsspelare jag vill bli.
Pernilla ansluter till truppen under nästa vecka.

Finne 2010-01-22 23:49

Hmmm... spelare från finska div.1 (nedanför finska damligan, som är mycket, mycket sämre än den svenska motsavrigheten) platsar i UIK. Jag har sett Pernilla spela flertal gånger och även om hon är en ganska lovande spelare, talar den här övergången mycket mer om UIKs sänkta ambitioner än om spelaren.

annan finne 2010-01-23 08:54

Fc Sport spelar i damligan i Finland, tillbaka efter en fransk visit i ettan. Det är rätt att prova på, om man får chansen. Sport har många dutiga,unga spelare, och jag tippar att vi ännu får se fler av dem i damallsvenskan. Önskar Pärre mycket lycka till!

Första finnen 2010-01-23 23:31

Jag ösnkar dock Pernilla all möjlig lycka till i UIK! Det kan bara hjälpa finska damfotbollen om flera tjejer kommer till bättre ligor som t.ex. Damallsvenskan.