AIK-spelare opererad

AIK:s finska landslagsspelare, mittfältaren Essi Sainio har operats för en korsbandskada idag i Finland. Knäproblemet började i höstas och efter en magnetröntgen under landslagslägret i januari togs senare beslut av AIK att det var bäst för Essi att operera.
Foto: Anders Henriksson
Aik:s finska landslagsspelare Essi Sainio opererad

-Vi fick se bilderna ifrån magnetröntgen och vår läkare kunde konstatera att Essi hade väldigt slitna korsband. Av den anledningen beslutade vi tillsammans med Essi om operation. Den utfördes idag av Finska Fotbollsförbundets läkare, säger Patric Jildefalk, AIK Dams tränare.

Vet du något om hur lång konvalecenstid det blir?
-Det är lite tidigt att svara på. Kom igen efter helgen så vet jag mer, säger Patric.

Är du bekymrad över hur AIK ska klara sig i Damallsvenskan? Ni har ju tappat spelare som Laura Kalmari till Usa, Louise Fors till Spanien, Frida Höglund och Annica Sjölund till Jitex och nu blir Essi skadad?
-Ska jag vara helt ärlig har jag en mycket bättre känsla i år än ifjol vid samma tid. Dagens lag känns mycket mer samlad och målmedveten och flera spelare har tagit stora steg som nog kan leda till att vi kan klara kontraktet i Damallsvenskan, tror Patric.

Flera lag i Stockholm har problem med träning på grund av kylan och det myckna snöandet. Hur är det för er på Skytteholm?
-Världsklass, svarar Patric snabbt.
-Vi har tre uppvärmda planer här och kan sannerligen inte annat än bocka och buga för hur bra dom sköts.