Hon blir Norrettans mest meriterade

Den tidigare tyska landslagsspelaren Jennifer Meier älskar Sverige. Hon har tidigare rutin från Damallsvenskan för såväl QBIK som senast Djurgården men från och med i år spelar hon för Bollstanäs SK i Norrettan.
Foto: Johan Wennerström
Jennifer Meier

- Jag hoppas Bollstanäs blir ett topplag i år och att vi går upp i Damallsvenskan, säger Jennifer.

För en vecka sedan kunde hon lägga ytterligare en titel till sina tidigare - Svensk mästare i futsal. Bollstanäs vann finalen i Solna mot Falköping.
Den här meritraden matchar ingen annan spelare i Norrettan: Supercup-mästare 1996 med FSV Frankfurt.
Europamästare för F18-landslag 2000.
Bundesligamästare 1998 med FSV Frankfurt, 2001, 2002 och 2003 med 1.FFC Frankfurt.
Cupmästare 2000, 2001, 2002 och 2003 med 1.FFC Frankfurt.
UEFA Women´s Cup-mästare 2002 med 1.FFC Frankfurt samt mästare med Washington Freedom i WUSA-ligan 2003.

Därtill sju damlandskamper och många ungdomslandskamper för Tyskland.

Hur kom det sig egentligen att du hamnade i Karlstad hos QBIK?
- De tog kontakt med Tysklands fotbollförbund och frågade om det fanns någon spelare som var intresserad av att flytta till Sverige. Jag hade berättat för Tina Theune-Meyer och Silvia Neid som då hade hand om landslaget att jag varit här på semester och att det var så fint i Sverige, så det gav tipset vidare.

Det blev inte så många damlandskamper för dig?
- Nej, jag blev uttagen bland de 25 som var samlade på träningsläger inför VM 2003 men dit kom jag aldrig. Till USA kom jag förstås ändå när WUSA-ligan startade, men den kombinationen gjorde att jag också kom längre från en plats i damlandslaget. Jag ångrar absolut inte mitt val att få ha spelat med Washington Freedom. Det var en sådan chans man bara får en gång i livet, säger Jennifer.

Några matcher som toppar ditt minne?
- Ja finalen i U18-EM 2000. Vi mötte Frankrike i finalen och vann med 4-2. Jag gjorde två av målen. Det var även stort när jag var med när FFC Frankfurt vann över Umeå IK i UEFA Women´s Cup 2002.

Jennifer arbetar på ett rekryteringsföretag i Stockholm och pratar mest tyska med kunder på dagarna. Men hon talar utmärkt svenska med samma charmiga brytning som drottning Silvia. Det är inte mycket som pekar på att Jennifer Meier flyttar tillbaka till Tyskland i första taget, säkert inte om Bollstanäs SK går upp i Damallsvenskan.

Mats 2010-02-21 20:28

Nu går inte Bollstanäs upp i Damallsvenskan då Piteå redan vunnit serien. De har ju ett bättre lag än de Tyresö ställde upp med förra året. Då var serien avgjord innan den började och den är ännu mer avgjord i år. Dock har man i Bollstanäs lag för att bli tvåa men vill man upp så måste man trycka in tre fyra superordinarie allsvenskar till om det ska bjudas upp till dans...tyvärr.

Ugglan 2010-02-22 09:00

Även om Piteå är starka i år skulle nog vara lite försiktigare än Mats och inte utesluta alla lag från Stockholm och Uppsala som möjliga seriesegrare.

HMG 2010-02-22 13:22

Det bästa för Damallsvenskan vore om Piteå går upp igen, ett till lag från Stockholms-området skulle innebära ännu lägre publiksiffror, varför går stockholmare inte på damfotboll?
Dessutom tror jag att Piteås lag är mer konkurrenskraftigt i Damallsvenskan än Bollstanäs, men kul att Bollstanäs gjort en del nyförvärv med allsvensk klass (Jennifer Meier, Malin Engdahl..) bra för division 1 serierna om det finns fler bra lag där.

Zorro 2010-02-22 13:36

Oroa dig inte HMG. Minst 1 stockholms lag kommer att åka ur.