Stark upphämtning av Sverige

Norge chockstartade i mötet mot Sverige i Algarve Cup då de tog ledningen redan i den sjunde minuten. Bara fem minuter senare ökade Norge 2-0 men Linda Sembrandt och Jessica Landström såg till att Sverige kom igen.
Foto: Anette Börjesson
Jessica Landström kvitterade mot Norge

Sverige startade dåligt. Man var otydliga i sitt försvarsspel, hade ett dåligt positionsspel över hela plan och det håller inte mot norsk taktik med långa uppspel.
Norges ledningsmål kom efter långt inkast in i straffområdet där sedan ett misslyckat skottförsök letade sig fram tvärsöver i det svenska straffområdet där Lindy Melissa Wiik dök upp och tåade in 0-1 ledningen till Norge.
Det andra målet gjorde Norge på en lång frispark där den norska mittbacken Marit F. Christensen vann duellen och lobbade in bollen i bortre burgaveln.
Förbundskapten Thomas Dennerby förklarar den dåliga starten.
-Vi var inte med. Vi lät Norge slå sina långbollar och ta ner dom rätt ostört och när dom sen kunde stå och slå inlägg på inlägg med precision var det inte lätt att försvara sig.

Men ni lyckades ändå vända?
-Ja och det får vi väl se som den stora vinsten i denna match som är vår första för året. Norge har ju två landskamper i ryggen (England och Kina i La Manga i januari).

Backen Linda Sembrandt reducerade i den 20.e minuten efter en kanonhörna av Louise Fors men den första halvleken får ändå underkänd av Thomas.

Då undrar vi hur snacket gick i pausen?
-Vi hade en snabb genomgång där vi sa att Lotta Schelin och Jessica Landström skulle pressa högre upp och störa deras uppspel. Sen att vi skulle se till att vinna andrabollar, höja intensitetet och få igång ett snabbare passningsspel allt eftersom vi kom i bättre lägen.

Hur tycker du att taktiken lyckades?
-Den första halvtimmen i andra halvlek spelade vi riktigt bra. Jessica kvitterade i den 53:e minuten efter ett inlägg ifrån Caroline Seger. Jessica vräkte sig fram och bredsidade in bollen, ett riktigt viljemål. Därefter hade vi mycket boll och Norge fick jaga sig rejält trötta. Hedvig Lindahl i målet fick stå sysslolös i en 20-25 minuter då vi hade en riktigt riktigt bra period och även var nära att ta ledningen när Jessica Landström hade ett friläge.

Att vända mot Norge måste kännas skönt och en poäng kanske som en vinst?
-Bättre än en förlust i alla fall. Men vi kunde vunnit. Jessica Landström och Lotta Schelin jobbade enormt bra såväl offensivt som defensivt när vi väl fick igång hela laget. Det var inte en gång som dom rev stora sår i det norska försvaret som blev mycket stressade av våra forwards aggressiva spel, summerar Thomas.

Målgörare och byten
(källa: svenskfotboll.se)
Sverige-Norge 2-2 (1-2)
0-1 Wik (7'), 0-2 Kristensen (13'), 1-2 Linda Sembrandt (20'), 2-2 Jessica Landström (53')

Sverige: 1 Hedvig Lindahl - 20 Lina Nilsson, 7 Sara Larsson, 13 Linda Sembrant, 6 Sara Thunebro - 15 Therese Sjögran, 16 Petra Larsson (17 Lisa Dahlkvist 64'), 5 Caroline Seger [K] (18 Nilla Fischer 76'), 14 Louise Fors (10 Kosovare Asllani 64') - 9 Jessica Landström (19 Sara Lindén 84'), 8 Lotta Schelin.

Zorro 2010-02-25 10:36

Tyvärr Thomas men Lotta är inte bra just nu. Spelet stämmer inte och nu har hon fått så många chanser att det är dags att pröva någon annan på topp.
Kosse kanske?

Gäst 2010-02-25 11:19

Varför inte sätta in Liljegärd, hon kan ju göra mål iaf.

Gäst 2010-02-25 11:30

Kosse gjorde mål sist hon spelade på topp. Varfor inte sattsa på henne?

Läst just en ok blogg intervju om Seger. Tror det ar LFC förra asssom skriver men inte helt säker.

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=400-TYPE=blogg-bi=129,00.html

Zorro, hur som helst har du rätt, Lotta har inte varit bra i snart ett år, varför får hon spela? Jessica ar våran ny topforward vi ska räkna med....

Någon som vet hur det gick för Petra Larsson? Var det hennes första start?

Uffe Ståhlberg 2010-02-25 13:22

Schelin är mycket bra och nyttig hemma i sitt Lyon. I landslaget är det tyvärr något som låser sig för henne. Ett slags "Helena Jonsson-syndrom", kanske? Hon behöver lugn och ro och mycket tid för att spela ihop sig med de blågula kamraterna. Om landslagets uppdrag bara är att göra en massa mål, ja, då är givetvis Linnea Liljegärd ett bra alternativ. Fast hon får nog också erfara, att det är inte är lika lätt att leverera i ett landslag som i hemmaklubben!

Pelle 2010-02-26 15:32

Sverige ansträngde sig för lite, och det var därför man förlorade. Då är det livsfarligt att gå omkring och tycka att "vi kunde ha vunnit"!
Det är nog det som är skillnaden mot t.ex Tyskland eller USA, dom tycker inte att dom "nästan vann" när dom förlorar eller spelar oavgjort!