Träningsläger och värme lockar "Naza"

Hammarbys träningsproblem har minskat något men resorna till och från träning har ökat. På lördag åker dock Hammarby till Spanien på träningsläger och slipper pusslandet med träningarna en vecka.
Foto: Tommy Holl
Nazanin Vaseghpanah

-De ska bli jätteskönt att få träna på fulltstor plan och i lite värme säger Hammarbys Nazanin "Naza" Vaseghpanah, i en paus från lektionerna på Bosön där hon pluggar för närvarande.

Hammarby har fått träningstider på Skytteholm och ute i Spånga, något som gjort att dom äntligen fått till träningar på fullstor plan men som förstås ökat resetiderna avsevärt.
-Vi tränar halv åtta och sen ska man duscha, käka och ta sig hem så ett par dar i veckan är jag inte hemma förrän halv tolv, berättar Naza.
-Men samtidigt är vi så himla glada över att få en fullstor plan att vara på att man skiter i restiderna. Vi vill ju komma väl förberedda fotbollsmässigt inte bara ha bra kondition, för du ska veta att vi varit tvungna att löpträna mycket i vinter, skrattar Naza.

Är det Lasse Pihls (Hammarbys nye tränare) stil att hårdköra med mycket konditionsträning?
-Nä, nä, han och vi har varit tvungna. Det har inte gått att träna fotboll helt enkelt. Lasse är bra, jag är jättenöjd med honom. Han är grymt proffsig och har fått oss och alla andra med på båten. Jag tycker i alla fall att det märks en förändring till det positiva.

Hur ser det ut i Hammarby med truppen. Får ni ett starkt lag tycker du?
-Det ser bra ut. Vi har bara tappat två spelare och sen har Kicki Bengtsson slutat men på pluskontot sätter vi att Daniella Chamoun, Leena Puranen och Andrea Comaneci alla är på väg tillbaka ifrån de skador de ådrog sig ifjol. Sen har vi fått in ett par nyförvärv, bland annat Therese Brogårde som har stor rutin och är en bra mittfältare som också kan spela back.

Är det för tidigt att ge dig på en gissning om hur ni kommer att klara er i Damallsvenskan?
-Äh, man kan bara gissa. Ifjol gissade jag fel men hur ska man veta att vi skulle få så många skadade. Får vi hålla truppen någorlunda intakt så klarar vi oss kvar och kanske kan ligga i mitten nånstans. Det blir nog jämnare överlag i år, tror Naza.

Då blir det att på riktigt värma upp inför Damallsvenskan med ett träningsläger i något varmare Spanien?
-Det ska bli riktigt skönt med lite värme och att få träna ihop hela laget utan att behöva stå och frysa. Fullstor konstgräsplan blir också bra, jag trivs bäst på konstgräs, säger bollkonstnären Nazanin innan hon återgår till studierna.

Sara 2010-03-02 21:20

Grymt Naza, jag är stort fan av dig :) .

Ps. Din bild på framsidan är fin, du va riktigt brun dära .

milan 2010-03-09 13:08

Jag är också ett fan av dig Naza! Alltid hårt arbetande och fokuserad -fortsätt så.