S-borgarråd om Stockholms planplogförbud

- Det är glädjande att idrottsborgarrådet har tagit till sig av kritiken från fotbollsrörelsen och tar bort snön på konstgräset för spel. Att värma gräset på de allsvenska planerna lagom till premiären i början av april är dock inget extraordinärt Allt annat skulle leda till ett kontraktsbrott med Fotbollförbundet, säger oppositionsborgarrådet Roger Mogert (s).

Hammarbys och Djurgårdens damfotboll uppvaktade gemensamt idrottsborgarrådet i Stockholm Madeleine Sjöstedt (fp) med begäran om bortforsling av snön från konstgräsplaner så att man kunnat träna. Men reaktionen var kallsinnig.
"Att vi lever i ett vinterklimat har vi vetat sedan vi föddes. Därför bör inte damfotbollen vara förvånad över dagens vädersituation", skrev Madeleine Sjöstedt i sin blogg i februari.
Men nu har det skett en islossning(!) och Madeleine Sjöstedt meddelar att skottningen av planerna Stora Mossen och Enskede ip ska inledas efter sportlovet, d v s nästa vecka.

Oppostionsborgarrådet Roger Mogert (S) kommenterar:
- Dessa två konstgräsplaner tillfredsställer långtifrån behoven bland Stockholms fotbollsklubbar. Man har framfört önskemålet om omedelbar tillgång till minst fem-sex snöfria gräsplaner för att komma igång med träningen inför seriestarten i vår, säger han.
- Vi har haft en kall och snörik vinter men så ser det ut i Stockholm med jämna mellanrum, och även den borgerliga majoriteten måste ha beredskap för detta. Hade konstgräsplanerna underhållits redan när den första snön före jul föll hade vi aldrig hamnat i den krissituation för fotbollen som uppstått i vinter, avslutar Roger Mogert.

Gäst 2010-03-04 18:43

allt tack vara viktoria sandell svensson & kristin bengtsson! :D

Ted, Gärdet 2010-03-05 13:07

Håller med! Grymt bra jobbat av klubbarna och profiler som Kicki och Vickan - som inte gav sig!!!

Söderböna 2010-03-05 16:56

Äntligen! Det var inte en dag för tidigt.

"Att vi lever i ett vinterklimat har vi vetat sedan vi föddes. Därför bör inte damfotbollen vara förvånad över dagens vädersituation..." = otrevlig ton.

Greven 2010-03-09 16:47

Okej nu har jag skottat 11-manna och 7-manna planen på Enskede. Det var den garantin på det inte ens 1 år gamla gräset på 7-mannaplanen. Gnäll inte på att planen går sönder sen och inte kommer bytas på en så där 10 år!