Ännu en isländska aktuell för Kristianstad

Det isländska inslaget i Kristianstads DFF kan komma att växa med ytterligare en spelare.

- Vi har framfört våra önskemål till Katrinu Omarsdottir och hennes klubb KR i Reykjavik, bekräftar Kristianstads DFFs sportchef Ulf Berglund för damfotboll.com.

- Det rör sig om ett korttidskontrakt på cirka tre månader fram till sommaruppehållet. Vi har en ganska tunn trupp och vill gardera oss med en stabil spelare. Katrinu ingår i Islands damlandslagstrupp som mittfältare eller forward. Hon har även spelat i USA.

Kristianstads DFF har sedan tidigare tre isländska landslagsspelare, Margrét Lára Viðarsdóttir, Guðný Björk Óðinsdóttir og Erla Arnardóttir samt isländska tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Uffe Ståhlberg 2010-03-15 18:33

Visserligen är den isländska kronan svag just nu - milt uttryckt - men det är väl inte därför som sagornas och de heta källornas land i Nordatlanten exporterar sina bästa fotbollslirare? Nej, självklart är förklaringen att islänningar oupphörligen bevisar sin begåvning och skicklighet framförallt inom bollsporterna. Trevliga är de också, även om det kan vara svårt att hänga med i deras gammalnordiska tungomål . Vilket osökt kommer mig att undra om inte isländska snart är andraspråket inom Damallsvenskan?

Kalle 2010-03-16 14:05

Än så länge är finskan före.