Umeå Södra - Umeå IK 1-3

Med bara fem minuter kvar gjorde UIK sista målet i det som var både träningsmatch och lokalderby. UIK ledde med 2-0 i halvtid.

Det ska skilja mer mellan grannlagen varav det ena är klart för semifinal i UEFA Women´s League och det andra laddar för Norrettan.

- Jag tycker vi bjöd upp till bra spel i andra halvlek när vi rättat till positionerna som inte stämde i första, säger Södras assisterande tränare Jonas Sundberg.

Sofia Jacobsson gav UIK ledningen efter ett genombrott och avslut med skott i krysset. Anna Paulson ökade till 2-0 på ett långskott.
Emelie Becker reducerade för Södra efter ett anfall som byggts upp längs kanten.
- Vi tappade litet tålamod i andra halvlek när vi ville göra fler mål, förklarar UIKs tränare Joakim Blomqvist.
- Vi borde varit litet kallare.
Men det fanns ändå mycket som var positivt, förutom att Sofia Jacobsson gjorde två mål måste innermittfältare Emma Åberg Zingmark nämnas.
- Vi jobbar på anfallsspelet och borde ha lyckats göra fler mål än de tre, säger Joakim Blomqvist.

Gäst 2010-03-27 19:28

Varför lämnade Emma ÅZ återbud till F19?

fia 2010-03-27 20:46

påååååla! du börjar göra mål! ja blir orolig! ;)

Gäst 2010-03-27 22:11

Det är fler som lämnat återbud. Dom får eller vill inte för sina klubbar. Det är på tiden att man prioriterar sina klubbar för flicklandslagen.

Gäst 2010-03-28 11:48

Fast när det gäller uttagningarna till A-landslaget så tar Dennerby helst spelare som spelat i juniorlandslagen. Därav blir det en nit att tacka nej. Skall vi lyckas internationellt med A-landslaget i framtiden så krävs det också att vi har juniorlandslag.