Kathlene njöt av första allsvenska målet

När Jitex igår besegrade Umeå IK var det Kathlene Fernström som fixade vinstmålet redan i den tredje matchminuten. Det var gennes första allsvenska mål på 43 matcher.
Foto: Jitex

Kathlene kom till Jitex ifrån Mallbackens IF, men det var i QBIK denna Skoghallstjej gjorde sin allsvenska debut 2005.
Ifjol var hon med och förde upp Jitex till Damallsvenskan och efter gårdagens match är hon förstås mycket nöjd.
- Det kändes verkligen jättebra att vinna i premiären. Det var nog inte många som förväntat sig att vi skulle slå Umeå. Efter matchen gick några av oss ut och käkade och vi måste se småsaliga ut där vi satt med ett litet småleende på läpparna hela kvällen, skrattar Kathlene.

Ni vann överraskande i premiären. Överraskande för andra men inte för er?
-Precis för vi gick in med tanken att det inte skulle vara omöjligt att överraska. Vi visste ju att Umeå har många nya unga spelare och att det gällde att spela fysiskt. Den första kvarten var vi nog tagna av stundens allvar, det kändes lite nervöst faktiskt, men sen lossnade det och vi skapade lika många chanser som Umeå kändes det som.

Men du gjorde ju mål redan efter tre minuter. Berätta om målet?
-Caroline Jönsson i UIK-målet hade bollen, sen damp den ner vid mina fötter och jag slog in den. Hon fick kanske en knuff, jag vet inte riktigt, men jag agerade bara instinktivt och petade in bollen i mål och det blev godkänt, fast lite protester var det.

Du sa att ni ändå var rätt nervösa en stund efter ledningsmålet, beskriv känslan?
-Först blev man oerhört glad förstås, samtidigt gäller det att vara på hugget för man brukar bli lite sårbara när man gjort mål, kanske var det därför vi agerade lite spänt. Men efter en stund lossnade det och jag tycker att vi kom in i tempot och spelet riktigt bra.

Är det namnet Umeå IK som inger respekt eller är det spelarna?
-Tja, det är väl både och. Vi vet ju att många stjärnspelare saknas och att andra tagit vid, men de spelarna som står på plan i år har vi såklart all respekt för också, dom har ju fostrats i en bra träningsmiljö och många har redan provat på internationellt spel med klubblaget.

Tre poäng i öppningsmatchen kan väl kännas tryggt. I nästa omgång väntar LdB FC Malmö. Vad har ni siktet inställt på i den matchen?
-Vi tar en match i taget och i veckan lär vi snacka upp oss inför det mötet. Vi vet vad dom kan, vi har mötts förut i träningsmatch. Då fick vi stryk men lärde oss samtidigt en hel del. LdB FC lär bli en tyngre uppgift för oss, men återigen kan vi bara göra så gott vi kan, säger Kathlene.

Gäst 2010-04-07 00:00

Heja kattis!