Mästarbesök på Skytteholm

Efter segern för Linköpings FC mot Kopparbergs/Göteborg i premiären är det dags för bortamatch mot AIK på Skytteholms ip i Solna kl 16 på söndagen.

AIK gör sin fjärde raka säsong i Damallsvenskan. I fjolårets möte vann Linköpings blivande svenska mästare med 2-1 efter segermål i slutminuterna. DAvinj.gif

2009 var ett besvikelsens år AIK vars guldförhoppningar byttes mot en kamp för att undvika att bli indraget i en bottenstrid. Den slutliga placeringen blev åtta, en bra bit från toppen men även med god marginal från nedflyttning.
I år har laget föryngrats rejält och får man jobba i lugn och ro finns en stor potential i årets trupp. Dessutom finns landslagsmeriter på ett flertal spelare, såväl ifrån A-landslag som ungdomslandslag. Två spelare deltar just nu i F17-landslagets EM-kval i Ukraina, anfallaren Malin Diaz och backen Therese Boström. AIKs bortaförlust mot Örebro i premiären är inte mycket att säga om, då man mötte ett lag som var väldigt bra och effektivt.

- Vi har under veckan jobbat vidare på de grunder vi ser som viktigast i vårt sätt att vilja spela, deklarerar LFCs tränarduo Jörgen Petersson och Peter "Kuno" Johansson.
- Ett aggressivt uppoffrande och välorganiserat försvarsspel, och ett anfallsspel där många ska vara delaktiga. Vi ser tydliga framsteg i både defensiv och offensiv, men vi är samtidigt medvetna om behovet av att tålamod - framförallt när det gäller vår offensiv - måste finnas. Även om vi justerat i vår defensiv, är det i det offensiva spelet de stora förändringarna gjorts. Det gäller vårt sätt att vilja spela men även att det är nya spelare (alternativt spelare i för dem nya positioner) i dessa roller. Vi blir bättre och bättre..

Läget i truppen:
Någon av de spelare som haft störst belastning senaste veckorna har fått en extra vilodag. I övrigt inget som ska behöva påverka våra möjligheter till en bra prestation.
Jonna Andersson är ej tillgänglig för spel, då hon är med F17-landslaget på EM-kval i Ukraina där hon för övrigt gjorde två av målen i lördagens match mot Polen.

AttachmentSize
DAvinj.gif10.28 KB
HE 2010-04-11 12:35

Tre spelare från AIK spelar nu F17 EMkval ! Petra Andersson också.

difsaman 2010-04-11 17:13

och 0-1 redan