Öster blickar uppåt inför seriestarten

År 2010 kan bli Östers år i Söderettan. Växjölaget kommer med både bredd och spetskvalitet i truppen - målsättningen är att återknyta bekantskapen med högsta serien efter sex års frånvaro. - Vi siktar på att fightas om seriesegern, det är en naturlig målsättning, vi hade goda resultat ifjol och har en fortsatt bra trupp med riktigt vassa nyförvärv, säger Ann Arvidsson till damfotboll.com inför premiären.
Foto: Fredrik Hasselgren
Ann Arvidsson

Vilka lag ser du som de största hoten i toppstriden?
- Jag tror att det kommer att bli väldigt jämnt i år. QBIK har fått lite spännande nyförvärv och Falköping brukar vara luriga.

Ann Arvidsson fanns även med senaste gången Öster var ett damallsvenskt lag. Det var 2003 men vistelsen då blev kortvarig. Efter nedflyttningen har laget stadigt försvarat en plats på den övre halvan i Söderettan. Ifjol slutade man tvåa efter en fin forcering under hösten - men det är inte bara Öster som förbättrats.
- Egentligen tycker jag att vi är bättre rent fotbollsmässigt än då. Samtidigt är det naturligt att fotbollen har utvecklats, det går snabbare och bygger på teknisk skicklighet.

Lyckligt lottade under vintern
Med få dagar kvar till premiären kan Öster rapportera en trupp som är relativt skadefri. Återvändande Elin Nilsen som blev finsk mästare ifjol med Åland United dras med lårproblem och varken Camilla Ronström eller Klara Grönevik kommer att finnas på planen på lördag. Annars har vintern bjudit på fina träningsmöjligheter – mycket tack vare tillgången man har i Tipshallen.
- Vi är lyckligt lottade och har fantastiska träningsmöjligheter. Allt är samlat på ett ställe, både fotbollen och vårt fysupplägg.
Några träningsmatcher utomhus har det också blivit, sammanlagt tre vinster och tre förluster under försäsongen.
- Vi har blandat och gett och haft en del bra stunder. Kan vi få de stunderna att hålla i 90 minuter kan vi bli riktigt farliga i år, varnar Ann Arvidsson motståndarna.

Vad kan du säga om årets nyförvärv?
- Generellt sett är det bra nyförvärv som alla aspirerar på startplatser. Nitza (Stafilidou) kommer med rutin och Amalia Karlsson har till och med fått känna på lite landslagsspel och tar för sig bra.
Vad tar ni med er från genrepet (en timslång match mot Växjö FF)?
- Det gick bra och vi gjorde rätt så mycket mål, det känns bra att vi fick positiva besked om formen.
Hur är känslan i laget inför premiären?
- Vi är laddade till tusen, det är det här man längtat efter länge. Det ska bli spännande att möta Falkenberg, nykomlingarna, vi kände på dem i några träningsmatcher ifjol.

Förnyat kontrakt ingen självklarhet
Startelvan mot Falkenberg är ännu en väl förborgad hemlighet men att Ann Arvidsson kommer att finnas på plan med lagkaptensbindeln runt armen är givet. Efter visst funderande bestämde hon sig för att göra en säsong till med klubben hon varit trogen sedan före millennieskiftet. Som pådrivare och målskytt betyder hon mycket, ifjol spelade hon non-stop i samtliga matcher.
- Jag känner mig redo för en ny säsong. Sen är det klart att när man jobbar heltid och börjar komma upp i åren blir det mycket med åtta pass fotboll i veckan. Men fotboll är ju det roligaste man kan hålla på med, säger hon.

DIFDAMsaman 2010-04-16 22:52

måste klaga på en av era bloggare här ta det inte peronligt men Alva var för ska hon komentera vad damallsvenskans lag har för tröjor och konstigt attd et blev difdam som fick snyggast tröjor enligt henne hon är ju djurgårdare också

DIFDAMsaman 2010-04-16 22:52

många dam fotbolls spelare blev upprörda så säg åt henne