Premiärseger för Östersund

- Som nykomling i Norrettan åkte vi inte till Umeå och trodde att oss skola föra matchen mot Södra som legat i Damallsvenskan så vi är jätteglada över 1-0-segern, säger Östersunds DFFs tränare John-Rune Wikén.

Till bragden bidrog inte minst målvakt Heike Lippertz som räddade en straff i andra halvlek. Då hade redan Elin Nilsson kallt rullat in 1-0 för Östersund.
Första halvlek skapade Umeå Södra flest målchanser men matchen var ändå jämn.
Straffräddningen bara tio minuter in på andra halvlek gav Östersund energitillskott.
- Det är mycket hjärta i laget. Det var en gedigen insats på alla platser. Alla spelarna så när som på Heike är från Jämtland vilket är värt att understryka, säger John-Rune Wikén.
Under försäsongen mötte Östersund också Umeå Södra och förlorade med 0-4.
- Där var det fasta situationer som avgjorde och fokus låg på att minimera sådana för Umeå Södra, säger John-Rune Wikén.
Mittbacksparet Pernilla Nordlund och Cecilia Hallberg kan inte förbigås i någon bemärkelse. Mittfältaren Inga-Lill Zachrisson skadade sig på träning i tisdags och hennes medverkan var oviss men visade sig vara litet av tungan på vågen.
- Det känns bittert att förlora en match som vi så totalt dominerade, säger Umeå Södras assisterande tränare Jonas Sundberg.
- Vi skapade tillräckligt med chanser för att ha avgjort redan i första halvlek. Frustrationen spred sig när Östersund gjorde första målet och när vi sedan brände straffen. Bollen gick för övrigt i mål innan domaren blåste för straff, men det var ju inte det som avgjorde matchen.