Djurgården jagar första poängen

Tränare Daniel Kalles Pettersson sitter lugnt i båten trots att Djurgården inlett Damallsvenskan med tre raka förluster. På söndagen väntar bortamatch mot Jitex som inlett bättre än väntat.

- Tittar man på vilka lag vi mött och de knappa förlusterna så är det inte så konstigt, 0-2 mot Tyresö och 0-1 mot både Umeå och LdB FC Malmö, säger Daniel Kalles Pettersson.

- Att prata om risk för nedflyttning redan efter tre omgångar är definitivt förhastat. Vi har långt kvar till Kristianstads tio raka förluster i fjol.

Men mot nykomlingen Jitex borde väl vändningen komma?
- Det känns ändå inte som en "måsta-match". Åter, om man ser på de senaste matcherna där vi skapat mycket målchanser, sju inom straffområdet mot LdB FC senast, så ska vi inte se oss slagna på förhand.

Har du skaffat dig kunskap om hur Jitex spelar?
- Ja jag såg deras match mot Hammarby och vi hade en observatör i Malmö och såg hur Jitex förlorade med 1-6. Det gav oss litet idéer om hur vi själva ska agera.

Djurgårdens unga lag kommer att sakna en av de mera rutinerade spelarna.
- Vår mittback Gudrun Gunnarsdottir är skadad men i övrigt räkna jag med att alla finns med när vi stiger på tåget till Göteborg klockan 8.10 på söndagmorgonen, avslutar Daniel.

Taggar:
DIFDAMsaman 2010-04-24 18:49

jag håller med dif har haft svårt motstånd men jag tror dom kommer ta poäng mot några lage en då det var endå stort av dif att hålla nollan så länge mot malmö

Gäst 2010-04-24 19:04

Ursäkta, men vad är det för klass på de som skriver artiklarna? Varför har ni en bild på Daniel i Hammarbyfärgerna?! Kom igen nu, det är inte första gången som det blir så här "fel". Se till att ha uppdaterade bilder.

Gäst 2010-04-25 19:29

Det är väl inte Hammarbytröjan han har på sig utan Djurgårdens.