Uppvisningsspel av LdB FC Malmö

Det var inte bara att Manon Melis stod för tre av målen när LdB FC Malmö besegrade KIF Örebro med 4-0 som gjorde matchen extra njutbar för de drygt tusen på Malmö ip.
Manon Melis var riktig giftig inne i Örebros straffområde och gjorde hela tre mål. Här tar hon sig förbi Sanna Valkonen. FOTO: Fredrik Hasselgtren.

Spelet LdB FC visade upp bjöd på variation och finess av sällan skådat slag.
- Vi hade behövt ha en bra dag för att bjuda bättre motstånd nu var vår första halvlek den sämsta inklusive träningsmatcherna under försäsongen, sammanfattade KIF Örebros tränare Richard Holmlund.
- Vi var alldeles för passiva och för att inte låta som dålig förlorare ska jag ge ett erkännande till LdB FC som spelade mycket bra.

En triumf för LdB FCs tränare Martin Sjögren.
- Vi vet ju att KIF Örebro spelar kompakt. Att vinna närkamper och andrabollar hade högsta prioritet.

KIF Örebro inledde med två framstötar på sin vänsterkant med Hanna Ågren och Maria Nordbrant som framspelare respektive avslutare men sedan fördes spelet helt på hemmalagets villkor. Framför allt ansattes KIF Örebros vänsterförsvar och även om förstärkning utgick hittade LdB FC nya oförutsedda kombinationer där Frida Nordin fick hjälp av antingen Manon Melis eller Therese Sjögran eller båda samtidigt. Till slut kom luckorna, en sådan blev det när bollen gått som på ett snöre med ett tillslag av fem spelare när Frida slog sista passningen från höger och Manon Melis löpte in från vänster. T o m en så skicklig målvakt som Kristin Hammarström fick kapitulera för det avslutet.
KIF Örebros bästa kvitteringschans var Sanna Talonens nick i ribban ett par minuter före halvtid.
LdB FC-målvakten Thora Helgadottirs svåraste räddning blev Marina Petterssons skott som Thora boxade till hörna nere vid stolproten 20 minuter före slut.

2-0 tio minuter in på andra halvlek var också godis för tränare när Therese Sjögran släppte bollen framför KIF Örebros straffområde och Manon Melis i full fart bakifrån drog direkt.
Therese Sjögran har funnit balansen mellan dribbling och pass. Hon är synnerligen oförutsägbar, dyker upp över allt och gör nästan vad hon vill med bollen. 3-0 var ett solonummer i högre skolan. Trots att det hann begås flera frisparkar mot henne under ruschen på vänsterkanten visade domare Linn Andersson spelkänsla och blåste inte förrän för målet.
Som bonus på stopptid bjöd Manon Melis på ännu ett drömmål 4-0 på volley efter Nilla Fischers framspelning.

Till KIF Örebros försvar kan anföras en viss ringrostighet.
På grund av Umeå IKs matcher i UEFA Women´s Champions League har man fått skjuta på sin hemmamatch två gånger.
- Genom vårt underbara EFD får vi fem bortamatcher i följd inklusive en i Svenska cupen. I andra omgången ville vi och Tyresö byta för att deras hemmaplan med naturgräs inte var spelbar medan vi kunde erbjuda konstgräs på Behrn Arena. Å andra sidan när vi ska hemmamatchen mot Tyresö i juni håller man på att bygga om på Behrn Arena så då får vi ändå spela på en annan plan, säger Richard Holmlund.

KIF Örebro förlorade två matcher med 4-0 i fjol mot Kopparbergs/Göteborg och Linköping.

På torsdag kommer Linköpings FC till Malmö. LFCs nye tränare = LdB FCs förre Jörgen Petersson skulle inte känt igen sitt lag i söndagens match.

Läs mer
DIFDAMsaman 2010-04-26 21:24

djurgården spelade bättre en Örebro mot malmö måste man säga örebro borde skämas efter som dom har bättre spelare på pappret en dif

Gäst 2010-04-27 16:52

Vilken fånig kommentar - varför skulle KIF skämmas över en förlust mot ett för dagen välpelande LdB och varför jämföra den matchen med Djurgårdens match? Varje match är unik och många matcher återstår ännu i serien - KIF kommer att ta många segrar, var så säker!

DIFDAMsaman 2010-04-28 15:24

det sägs att kiförebro är bättre på pappret en vad dif är och dif förlorade bara med 0-1 på en ren lycko träff av malmö i sista sekunden medans kiförebro föll stort och dif tycker jag hadd mer bevakning på både sjögran och ja alla bra spelare i ldbmalmö men här gjorde alla bra spelare mål hur kan det komma sig kanske dags för hammaren aatt hammra bort sig från landslaget

Mattias L 2010-04-27 16:25

Jag fattade ironin i Richard Holmlunds "vårt underbara EFD". Ganska märkligt att elitklubbarnas egen organisation inte backade upp sina medlemmar KIF Örebro och Tyresö som båda ville byta hemma och bortamatch med varandra men fick nej av förbundet.