Revansch för medaljmissen

Kopparbergs/Göteborg krossade AIK med hela 5-0 (4-0). Förra gången lagen möttes i Damallsvenskan var också målrik och då vann AIK med 4-3 i slutomgången, ett resultat som kostade Kopparbergs/Göteborg lilla silvret i fjolårets sluttabell.

Det tog bara 6 minuter för Sara Lindén att göra sitt första mål, på ribbretur efter Lisa Dahlkvists skott.
Kopparbergs/Göteborg var rejält överlägset i skottstatistiken. Att Maja Åström i målet var en av AIKs bästa spelare säger det mesta. Hon stod för en rad mycket kvalificerade räddningar.
2-0 efter en halvtimme var avslutningen på ett anfall där Linnea Liljegärd vände upp, sökte Lisa Dahlkvist som släppte bollen vidare till Sara som kom i bra skottläge.
Linnea ökade till 3-0 bara några minuter senare på inlägg från Lisa Ek. Det sista som hände i första halvlek var att Olivia Schough gjorde sitt första mål i Damallsveskan efter inspel från Linnea Liljegärd.

Olivia hade andel i Marlene Sjöbergs 5-0 i mitten av andra halvlek när hon följde med upp i anfallet.
- Matchen liknade vår första halvlek senast mot Sunnanå när AIK fick jaga boll. I andra blev det mest att bevaka ledningen, säger Kopparbergs/Göteborgs assisterande tränare Chritian Andersson.
En icke ovan nämnd spelare som går från klarhet till klarhet är backen Catrine Johansson. Hpn är med Sveriges D20-landslag på onsdag mot Frankrike i Ronneby.
Av AIKs utespelare fick Malin Diaz välförtjänt priset som bästa spelare.