Islossning för Rågsved i derby

I och med 4-1-segern borta mot Enskede klättrade Rågsved i tabellen och vände samtidigt en negativ trend. Matchen på det soliga Enskede IP präglades av mycket kamp och stor vilja hos båda lagen.

Det syntes att det var ett derby där inget lag ville ge sig. Känslorna satte även spår på sidan av planen. 18 minuter in i matchen reagerade Rågsveds tränare Johan Eklöf starkt på en misstänkt frilägesutvisning på Enskedes målvakt. Lite för starkt tyckte domaren och hänvisade upp honom på läktaren.

Första halvlek slutade mållös men snålade inte på farligheter åt båda håll. Nollan spräcktes i andra halvlek efter att Rågsved successivt hade jobbat sig in i matchen och skapat ett överläge. Efter en hörna slagen av Lisen Åkerlund i den 59 minuten var Annie Marichal framme och tryckte in bollen. Sju minuter senare gjorde Rågsveds Lisa Arnell en sidolöpning och fick bollen på högerkanten. Hon spelade till Lisen Åkerlund i straffområdet som obehindrat kunde göra 2-0, på sina gamla lagkramrater.

Enskede reducerade i den 68 minuten genom Ellinor Lindbom som snyggt sköt bollen utanför straffområdet i nätet. Ända in i det sista var det en match där vad som helst kunde hända. Men när Enskede satsade fullt framåt i jakt på vinst utnyttjade Rågsved utrymmet som blev kvar i Enskedes försvar. I slutet av ordinarie matchtid punkterade Rågsveds Lisa Arnell matchen genom två mål inom loppet av en minut.

- Skönt att det släpper idag, vi har haft två viktiga träningsveckor där vi fokuserat på vilja och inställning i laget efter förlusterna mot Piteå och Vasalund. Säger Lisa Arnell efter matchen.

- I första halvlek var det en riktigt jämn match. Men i andra halvlek tar vi över och vi vinner rättvist, säger Rågsveds tränare Johan Eklöf som tyckte det var onödigt nervöst att se matchen från läktaren.

Text: Stina Flodin

Taggar: ,