- LdB FC kan inte bara hämta poängen

Tre förluster och 4-14 i baken är de föga smickrande siffrorna för Jitex i bortamatcherna mot LdB Malmö den här säsongen. Ska trenden vändas när Mölndalslaget får spela hemma mot serieledarna på söndag krävs det aggressivt spel i 90 minuter.
Stéphanie Öhrström, målvakt i Jitex.

- Det gäller att ligga tätt på dem och gå in i närkamperna, säger Jitex-målvakten Stéphanie Öhrström som lämnade LdB Malmö inför den här säsongen.

- Det fungerade jättebra i Malmö men jag ville ha mer speltid. Jag har redan fått spela mer än förra säsongen.

Hur fungerar samarbetet med Jitex andra målvakt, Jenny Olsson?

- Vi är väl ganska lika som målvakter, jobbar på samma saker. Vi har känt varandra länge och trivs bra. Sen är det tränaren som väljer vem som får stå.

Som lag verkar ni ha nått fram till ett läge där in går in avslappnat i matcherna. Hur är känslan i laget?

- Vi vet vad vi kan och har tagit fler poäng än många hade trott. Det gäller bara att fortsätta pumpa på.

Jitex rapporteras skadefritt just nu och det lär behövas. Det är ingen favoritmotståndare som man tar emot i den trettonde omgången. LdB FC Malmö vann i tur och ordning: en träningsmatch med 6-3, första mötet i damallsvenskan med 6-1 och cupmatchen med 2-0.

- Det kanske blir fjärde gången gillt? Helt klart är att det blir tufft, säger Stéphanie Öhrström.

En liten ljusning i ovanstående förlustsiffror är i alla fall att det med Jitex-ögon såg bättre ut när lagen möttes senast. Stéphanie Öhrström stod i mål för en dryg månad sedan på Malmö IP, den gången hängde Jitex med betydligt bättre på Malmös snabba anfall och omställningar. Men hon kunde också konstatera att hennes gamla lag har stora kvaliteter i sitt spel.

Är LdB Malmö det bästa laget ni mött?

- Ja, det får jag nog säga. Jag tycker de är väldigt stabila och stressar inte upp sig.

Men 0-2 senast var ett fall framåt för er?

- Absolut, det såg mycket bättre ut. Man kan inte gå in med för stor respekt för topplagen. Man måste gå på utan att tveka.

I år kan du betrakta LdB Malmö utifrån. Vad är det som de gör så bra?

- Det känns som att de har en annan trygghet nu. De anfaller med mycket folk och rör sig mycket. Om det inte blir mål från början fortsätter de bara.

Helgens match har avsparkstid söndag 15.00 – den här gången på Jitex hemmaplan Åbyvallen.

- Vi har en lite mindre plan och vanligt gräs, det är inte bara för dem att komma och ta poäng, säger Stéphanie Öhrström till sist.