Blågul talang klar för Dalsjöfors

Mimmi Löfwenius, 16 år från Holmalunds IF har skrivit på Dalsjöfors GoIF. En ung tjej som nyligen fick chansen i blågult och nu siktar på att få speltid i Söderettan.
Mimmi Löfwenius. FOTO: Ralf Sundhäll

Den unga fotbollstalangen från Alingsås fick förra helgen debutera i F16-landslaget i dubbelmötet mot Norge. Något som gav mersmak.
- Jag vill fortsätta att bli uttagen i landslaget, säger Mimmi Löfwenius.

Chanserna till det torde öka då hon nu valt att byta Holmalunds IF i division 3 mot Dalsjöfors GoIF i Söderettan. Spel i den gröna tröjan föll sig än mer naturligt då hon nyligen flyttat till Borås och börjat första terminen på fotbollsgymnasiet i stan.
– Det känns jättebra med Dalsjöfors och det är roligare att kunna spela i en högre division. Jag hoppas få göra något inhopp i Söderettan under hösten, säger Mimmi..

Vågar ta för sig
Tränare Joakim Carlsson är nöjd med vad Mimmi Löfwenius presterat på träning och glad att hon valt Dalsjöfors GoIF. Han ser positivt på att få ett nytt ansikte i truppen.
- Det är en duktig fotbollsspelare. Hon kommer att tillföra oss i offensiven. Trots att hon bara är 16 år är hon väldigt mogen, har bra teknik och vågar ta för sig. Mimmi har helt klart kvalitéer som vi kommer att få nytta av. Och hon fortsätter att utvecklas, säger Joakim Carlsson.

Offensiv kraft
Mimmi beskrivs som en målmedveten och kämpastark spelare. Hon vill helst vara på en offensiv position centralt på mitten eller i anfallslinjen. Även tränaren anser att hon främst är en offensiv kraft.
- I första hand så ser jag henne som en offensiv mittfältare eller i rollen som nummer tio, säger Joakim Carlsson.

Mimmi Löfwenius, blir spelklar för Dalsjöfors GoIF till bortamatchen mot Tölö IF den 4 september.

Text: Ralf Sundhäll