Umeå Södras kvittering hängde i luften

När Vasalund gjorde 4-1 minuten före halvtid såg segern över Umeå Södra ut att vara i hamn men det blev dramatiska slutminuter innan slutsignalen gick för 4-3.

Mia Jalkerud gjorde hat-trick för Vasalund, 1-0 efter inspel från Stacey Copeland, 2-1 på straff för hands och 3-1 på Malin Erikssons (en av Vasalunds bästa för dagen) inspel. Victoria Wahlstedt fick en gratischans att göra 4-1.

- Det var vid situationen vid straffen Jennifer Bohman fick utgå för korsbandsskada och då blev det oroligt i laget, säger Umeå Södras tränare Jonas Sundberg.
- Vi hade 2-3 målchanser i första. Eftersom Vasalund spelade 3-4-3 borde vi ha pressat högre och så blev det i andra halvlek.
Victoria Forsmark kvitterade till 1-1 i första halvlek. Erika Blomstrand reducerade till 4-2 efter en kvart i andra och när två minuter återstod av ordinarie tid reducerade Moa Westermark till 4-3.

- Då blev det oroligt hos oss och Umeå Södra var nära att äta upp vår stora ledning, erkänner Vasalunds lagledare Jan Söderberg.
En nick av Emma Sundberg på Moa Westermarks hörna räddades på Vasalunds mållinje.
- Sedan såg det ut som en likadan hands som Vasalund fick straff för i första halvlek, men vi fick ingen, säger Jonas Sundberg.
- Vi var faktiskt värde en poäng efter den starka andra halvleken och det hade känts litet bättre för att undvika att dras in i nedflyttningsstriden.

Om Vasalund hade tappat poäng kunde Piteå IF börjat fira seriesegern på söndagkvällen.