Privatlandskamp i experimentets tecken

I Norge kallar man en träningslandskamp för en privatlandskamp. En sådan ska spelas på tisdagen mellan Sverige och Norge i Falkenberg. Räkna med mycket experiementerande från båda lagen som är klara för VM-slutspel i Tyskland nästa år.

Den norska förbundskaptenen Eli Landsem menar att det finns läge för en del experimenterande, gäller samma sak för den svenska truppen?
– Det kan man väl utgå ifrån. Vi kommer att ge samtliga som är med speltid och vi ska titta noga på de som stått utanför truppen hittills i år och som gjort bra ifrån sig i sina respektive klubblag, säger förbundskapten Thomas Dennerby till damfotboll.com.

Den svenska truppen har tränat i Falkenberg och till största delen har det handlat om att organisera försvarsspelet.
– Det är lite nya spelare i försvaret så det gäller att få dem att hitta rätt i det defensiva spelet.

Det är alltid tufft att möta Norge. Deras spel bygger ofta på långa uppspel över mittfältet. Hur behöver ni spela för att komma till tals med detta relativt enkla men nog så svåra spel ifrån norskt håll?
– Vi brukar ha mer bollinnehav än Norge men det vinner man ju inga matcher på. Det gäller att verkligen utnyttja bollövertaget och vara effektiva när vi gör våra omställningar. Samtidigt med mycket bollinnehav gäller det för försvaret att hela tiden vara på tårna. Det är lätt att man slappnar av och det är ofta då misstagen kommer. Så hög koncentration matchen igenom, hålla ihop försvarsspelet, utnyttja omställningar och jobba hårt är receptet gäller för dagen, säger Thomas.

Taggar: ,