Knepig regelfråga blev verklighet

Ska det dömas mål om någon rusar in på plan och hindrar en boll på väg att rulla in i tomt mål? Med den frågan testas domarnas regelkunskap. I helgen blev denna sällsynta händelse verklighet i en match.

Det hände i dammatchen mellan Lokomotiv Leipzig och Holstein Kiel i Bundesligas div 2. Vid ställningen 2-1 till Leipzig-laget kontrade Holstein. Bortamålvakten Carolin-Sophie Härling halvräddade men kunde inte hindra att bollen rullade vidare mot hennes tomma mål. Innan den hann så långt rusade Leipzigs reservmålvakt Griseldis Meissner som befann sig bakom målet in på plan och sköt undan bollen.

Domare Imke Meinerling visste besked. Hon dömde inte mål utan indirekt frispark till hemmalaget som berövats ett givet kvitteringsmål, men reservmålvakten fick gult kort trots att hon formellt inte varit med i matchen.
Tack vare segern ligger Leipzig fortfarande tvåa.
- Jag vet inte riktigt hur jag ska värdera att vi vann på en osportslig handling, sade Leipzigs tränare Jürgen Brausse.

Taggar:
Alva Nilsson 2010-11-10 01:48

Kan vara det mest udda jag hört talas om i damfotbollsvärlden. Ojoj.

Madde 2010-11-10 12:14

Så jävla fult gjort. Hon borde bli avstängd samt att Holstein tilldöms segern.
Tyvärr har nästan liknande hänt i handbollen men då var det en tränare - http://www.youtube.com/watch?v=6SPOY8IWrSg&feature=related