Linköpings FC hämtar tränare från USA

Denise Reddy, tidigare tränare i Chicago Redstars och med förflutet som spelare i Malmö, efterträder Peter Johansson i Linköpings FC. Denise kommer att leda laget tillsammans med Jörgen Petersson.

Sedan Peter "Kuno" Johansson meddelade att han kommer att lämna LFC för ett klubbdirektörsuppdrag i Öster, har föreningen arbetat med att hitta en ersättare.

Nu är Denise Reddy som närmast kommer från Chicago Redstars i den amerikanska proffsligan klar för LFC.

Denise har en väldigt bred erfarenhet som spelare och tränare både i Sverige och i USA. Hon har spelat med och mot några av världens bästa spelare, och som tränare har hon jobbat både med unga talangfulla spelare och med absoluta världsstjärnor.

- Det ska bli otroligt intressant och spännande att komma tillbaka till Sverige och att få jobba i en stark organisation som Linköping FC, säger Denise själv i en kommentar och fortsätter:

- En klubb som är framgångsrik och som hela tiden strävar efter att utvecklas vidare. Jag ser fram emot att få jobba med många duktiga spelare, många av dem unga och väldigt talangfulla.

-Jag ser även fram emot att få jobba ihop med en tränare och ett ledarteam som jag vet kommer att bidra till min egen utveckling. Samtidigt vet jag att jag kommer att få utrymme och möjligheter att bidra med mina kunskaper och min erfarenhet, säger Denise.

LFC förstärks med en person som verkligen brinner för fotboll och som kommer att engagera sig hårt för att klubbens fortsatta utveckling. Denise Reddy pratar dessutom bra svenska efter mer än tio år i Sverige mellan 1995-2006.

-Det känns fantastiskt bra, vi kunde knappast få en bättre ersättare till "Kuno". Tack vare att han hållit LFC informerad om vad som varit på gång har vi kunnat jobba fram denna lösning under en tid, säger Linköpings FCs klubbdirektör Anders Mäki.

Även Jörgen Petersson är nöjd och utbrister:

- Jag är mycket glad att LFC lyckats knyta Denise till föreningen! En kanontjej med stort kunnande, enormt engagemang och en person som passar in mycket väl i de önskemål vi haft på Peters ersättare. Detta kommer att bli mycket bra för LFC, dess spelare och övriga ledartrupp.

Denise Reddy ansluter till Linköping direkt efter årsskiftet. Hon arbetar för närvarande med att driva så kallade Weekend Camps för spelare som är på väg in i den amerikanska proffsligan.

FAKTA DENISE REDDY
2009-2010 Assisterande coach i Chicago Red Stars.
2008 Head Coach Jersey Sky Blue
2007 Assisterande Coach Jersey Sky Blue
2006-2007 Spelare/coach New Jersey Wildcats
1995-2005 Spelare I Malmö FF, 336 matcher och 35 mål för föreningen, Lagkapten 1999-2005. Ansvarig för MFF:s fotbollsgymnasium och instruktör
1994 Spelare i Umeå IK

Madde 2010-11-15 19:16

Bra jobbat LFC! Nu gäller det bara att hålla kvar de spelare ni har samt några nyförvärv så tränarna får något att jobba med.