Tysk mästartränare tror inte på VM-succé

– Damfotbollen i Tyskland är uttjatad, säger Bernd Schröder, tränare för tyska mästarlaget Turbine Potsdam, som inte tror att VM i sommar blir en boom för sporten.

 Det säger han i en intervju i det stora fotbollsmagasinet Der Kicker.
– Damfotbollen har fått sin plats och har uppnått mycket men vi ska inte sväva på moln, säger Bernd som kan se tillbaka på 40 år som tränare.
– Vi får inte lika många kvinnor att gå på damfotboll som män till till herrfotbollsmatcher.

Danne 2011-03-06 01:02

Men hallå. Har dom inte sålt hur mycket som helst till VM invigningsmatchen?

Per 2011-03-06 13:52

Det finns inte många andra som är så insatta i tysk damfotboll som Bernd Schröder och det hade varit intressant att läsa hela artikeln, men eftersom jag inte behärskar tyska språket så blir det inte av. Det vi får här är några få rader översatta till svenska, kanske helt korrekt eller kanske inte. Jag förstår inte riktigt syftet med att publicera bara dessa få rader, dom ger mig intrycket av att han är trött på damfotboll, men jag är övertygad om att han fortfarande älskar sporten och att det i orginalartikeln finns en förklaring till raden "Damfotbollen i Tyskland är uttjatad".

När det gäller invigningsmatchen så är det om jag inte minns fel den enda matchen som spelas i Berlin, och eftersom det är just invigningsmatchen så är det väl Tyskland som spelar, så det borde det ha sålts en hel del biljetter. Efter den matchen är huvudstaden Berlin helt avknoppat från VM. Tyska fotbollsförbundet tycks vilja ha så mycket fokus som möjligt på Frankfurt.