Ett samtal räckte för att få Brogårde

IFK Lidingö har förstärkt laget inför den stundande comebacken i division 2. Therese Brogårde, som ifjol spelade i Damallsvenska Hammarby IF, har skrivit på. Det var ingen slump att hon hamnade här, två gamla klubbkompisar ifrån Djurgårdstiden spelar här och när en av dem ringde nappade Therese.
Therese Brogårde längst till höger. Foto: Fredrik Hasselgren.

– Det stämmer, skrattar Therese, när damfotboll.com ringer.
– Tina Kindvall ringde mig och hon behövde inte tjata länge. Jag hade redan börjat sakna fotbollen lite och även om jag inte var beredd att köra på elitnivå längre så kan man ju spela i en lägre division där trycket inte blir så stort.

Det är svårt att sluta och att bara köra på gym eller att springa ensam i spåret lockar inte ännu menar du?
– Precis så är det. Att spela fotboll är ju fortfarande det roligaste som finns men att underkasta sig den träning som behövs på elitnivå är jag inte längre motiverad till. IFK Lidingö har ju precis gått upp i division 2 och jag tror att det kan bli en kul serie att spela i. Vårt lag är inte så dumt och vad jag hört lär det tuff konkurrens i serien.

Som nykomlingar brukar det bli svårt, vad tror du om Lidingös chanser?
– Av det lilla jag sett på de träningar jag varit med på tycker jag det ser riktigt bra ut och personligen tror jag att vi kan bli ett stabilt division 2-lag, säger Therese.

Totalt har Therese Brogårde spelat över 200 matcher i Damallsvenskan för bland annat Djurgården och Hammarby samt 6 U21-landskamper.
– Den rutin hon tillför laget är enorm. Hon är placeringssäker och väldigt intelligent - en tjej att se upp till, säger Anna Bjurström, damlagets tränare.

2010 spelade Therese i Hammarby vilket slutade i 22 matcher från start och tre gjorda mål. På söndagen debuterade hon för IFK Lidingö i träningsmatchen mot Eskilstunalaget Triangeln.

I IFK Lidingös trupp hittar vi förutom nämnda Tina Kindvall även Elin Flyborg som spelade 30 A-landskamper fram till 2003. Hon återvände till moderklubben efter flera i år i Damallsvenskan i Djurgården/Älvsjö där hon också var med och vann flera SM-guld. På söndagen visade Elin att hon har krutet torrt och gjorde fem mål i träningsmatchen mot Triangeln. Tina Kindvall gjorde ett
Om vi tar en titt i backspegeln så hittar vi följande intressanta uppgifter om IFK Lidingö. Senast 1996 spelade laget i Damallsvenskan men blev då sist. Laget ligger på 41:a plats i Maratontabellen.
Europamästarinnan från 1984, Mia Kåberg, har IFK Lidingö som moderklubb.