AIK:s segertåg fortsätter

Under lördagen tog AIK ytterliggare en seger i norrettan. Den här dagen var det Kvarnsvedens IK som besegrades med 2-0. Moa Mattson och Susan Varli blev segerskyttar i toppmatchen.

AIK, som vunnit alla sina matcher hittills i norrettan, ställdes mot sitt tuffaste motstånd hittills. Men fick ändock med sig tre poäng som firas under bussresan tillbaka till Stockholm. Moa Mattsson fick hål på motståndarna efter dryga kvarten och sju minuter efter ledningsmålet var matchen, mer eller mindre, avgjord. I den 22 minuten gjorde Susan Varli 2-0 till gästerna som efter det kontrollerade matchen.
-Spelmässigt visar vi idag att vi ska vara i toppen. Vi börjar matchen bra. Vi vet hur vi ska hantera matchen och är redan från början aggresiva, vilket jag inte tycker vi varit i andra matcher, säger AIK:s tränare Patric Jildefalk efter matchen.

Värt att nämna är att AIK fick avsluta matchen med 10 spelare då Shamiram Yakob dragit på sig två gula kort.
-Jag tycker att vi visar att vi inte bara kan spela fotboll utan även kontrollera matcher då vi klarar av att spela med en man kort och ändå inte släppa till något mål, säger Jildefalk.

Skribent: Alva Nilsson

Taggar: ,