Stabil seger för Norrköping

IFK Norrköping hade inga problem att skaka av sig förra helgens första förlust i Söderettan. På lördagseftermiddagen tog man emot Falköping och avgjorde tidigt med matchens samtliga tre mål i första halvlek.

- Vi gjorde ett tidigt mål redan efter 1.20, sen gör vi en stabil match med kontroll på det som händer, sade tränaren Kent Hellström.

Inför ögonen på 112 åskådare var passningen till hemmalaget Hanne Gråhns något av det första som hände i matchen. Gråhns stod själv för den fina löpningen, mottagningen och avslutet till ledningsmålet som satte Falköping på efterkälken nästan per omgående.
- Det var snyggt gjort och en bra framspelning också, tyckte Kent Hellström.

I fortsättningen såg han en match där Norrköping kunde behålla greppet och dessutom få in ytterligare några bollar i mål.

Efter 20 minuter satte Simona Ågren 2-0 och med fem minuter kvar till paus fick också Sandra Landberg Carlzon komma med i målprotokollet.
- Kul att flera spelare var med och hotade.

Med en säker ledning spelades andra halvlek mest av och Kent Hellström behövde aldrig oroa sig vid sidlinjen.
- Det var lugnt försvarsmässigt, de hade inga direkta chanser.

Tränarkollegan Slavko Mijic hade desto mer att tänka på under bussfärden hem till Falköping.
- Det är inte den bästa första halvlek som vi har gjort, passningsspelet är dåligt och vi gjorde dem bättre än vad de var. Vi får försöka glömma det här, sade han.

Ni har bara tagit två poäng på de sex första omgångarna – förklaring?
- Vi har haft en del skador och är ett ungt lag. Tyvärr har vi inte fått någon flyt, sade Slavko Mijic som sade sig sakna fem-sex spelare från en tänkt startelva.

Bland de som trots allt kom till spel gav han mest beröm till Maja Green.