Sundsvall spräckte AIKs nolla

Det var ingen överraskning för AIK att Sundsvalls DFF skulle bli en mycket svår bortamatch, men det såg ändå ut som att man skulle klara oavgjort, men i sista minuten gjorde Emma Svärd 2-1 för Sundsvall. Det blev slutresultat.

AIKs tränare Patric Jildefalk är på nytt mycket kritisk till en domarinsats.
- Vi fick ett korrekt mål bortdömt när SDFF ledde med 1-0 när vi var inne i en stark period. Om vi fått det godkänt är jag säker på att vi även skulle ha vunnit, säger Patric Jildefalk.
Nu kom kvitteringen på straff när drygt tio minuter återstod. Emma Lindkvist satte den.
Jenny Hjohlman var delaktig i SDFFs båda mål. 1-0 gjorde hon själv efter att ha skurit in från kanten, samt passade snett inåt bakåt efter att ha tagit sig bakom AIKs backlinje till Emma Svärd som gjorde 2-1.
- Det var jämnt spel i första halvlek. Efter att ha gjort 1-0 blev vi litet rädda om ledningen och hamnade under stark AIK-press, säger SDFFs tränare Fredrik Carström.
- Trots att vi drabbades av skador gladdes jag åt hur väl ersättarna fyllde upp, Kim Sundlöv för Kajsa Nordmark som mittback samt Shanga Hussein för Linda Sjödin i anfallet. Dessutom kom Isabella Öberg in och debuterade i A-laget.
Målfarliga Emma Jonsson som skadade sig på träningen senast?
- Ingen större fara. Det var en ledkapsel som smärtade. Emma är tillbaka i träning kommande vecka, lugnar Fredrik Carström.

Capitano 2011-06-11 22:37

Jaha, ser ut att bli en tredje säsong som AIK underpresterar under Jildefalks ledning.
8:a 2009 när man hade lag för att komma topp 4-5.
Relegering 2010 när man hade tillräckligt bra lag för att hänga kvar.
Och 2011? Laget är alldeles för bra för att spela division 1-fotboll. Katastrof om man inte vinner serien.

D.N. 2011-06-11 23:02

Katastrof tycker jag var att ta i. Tycker nog Sunnanå har en väl så stark trupp, fast nu blir man ju av med nigerianskorna under VM. Sundsvall är inget dåligt lag heller. Överlag känns det som att flera div 1-lag har starkare trupper än både Dalsjöfors och Hammarby. Hoppas det snart blir en superetta så att de bästa div 1-lagen får tätare och tuffare matcher.

lenaW 2011-06-12 22:56

Delar helt din uppfattning! Hade Dalsjöfors spelat i Norretten under 2010 hade de föremodligen hamnat på en 4:e plats i bästa fall. Piteå, Sundsvall och Kvarnsveden hade legatföre! Hur många utländska spelare har Sundsvall????
TROTS ett rent svenskt lag vinner man både mot allsvenska Hammarby och f d allsvenska AIK!!!!

Jag hoppas också på denna superettea........

lenaW 2011-06-11 22:58

Laget under presterade inte idag. De mötte ett bättre lag! Och - tyvärr - fixade ínte vare sig ledningen och spelarna att uppträda profesionellt i nederlagets stund, och de kunde inte hantera att möta ett lag som just det - var bättre. Pinsamt!! Med en annan domare hade tränaren förpassats till Solna och x antal spelare hade fått gula kort. Så om Patrik är kritisk till domaren delar jag hans uppfattning i det avseendet, men....det var till AIK:s fördel!!!!

Danne 2011-06-14 21:06

Nu kom väl Vasalund 2:aefter Piteå förra året så då hade nog dom kommit före Dalsjöfors i första hand eller?
För bra för div 1 spel? Tillåt mig småle:)) Truppen består till stor del av det lag som var AIK dff i div 2 förra året.Det lag som åkte ur div 2 så div1 är nog ganska bra för detta lag för tillfället.