Oavgjort i genrepet för Sverige

Japan spelade mycket fyndigt och fick Sverige att spela smått, vilket inte var önskvärt sett med svenska ögon. Sista matchen före VM-premiären mot Colombia slutade 1-1 på torsdagen. Efter ett par snabba omställningar tvingades Hedvig Lindahl i målet till ett par kvalificerade räddningar i första halvlek. Sveriges passningsspel i försvaret såg tryggt ut.

Några minuter före halvlek blottade dock Japan den svenska svagheten på fasta situationer. Trots att medellängden i det svenska laget är en bra bit högre än motståndarnas var det Azuza Iwashimizu som nådde högst på den överlånga hörnan och nickade in 1-0 för Japan tätt invid bortre stolpen.
- Vi skapar fler fasta situationer men utnyttjar dem inte, Japan har färre men gör det, konstaterade förbundskapten Thomas Dennerby efteråt.
Linda Forsberg vrickade foten i första halvlek och måste utgå. Det blev många byten. Sofia Lundgren vaktade målet i andra halvlek och fick också göra ett par jätteräddningar.
Efter att Sverige kvitterade i den 70:e minuten genom ett fint anfall avslutat av Therese Sjögran visade det sig vilket lag som hade bästa fysiken när det spelades löpbollar bakom den japanska backlinjen. Såväl Antonia Göransson som Madelaine Edlund hade flera bra chanser att avgöra.

Taggar: ,
Martin 2011-06-23 22:05

Härligt att Sofia fick hålla nollan i återkomsten i landslaget.

Mark 2011-06-23 23:00

"070311 och 180907. Fysiken & flera byten. Sembrant inblandad i målet som 150511."