Imponerande start för Tyskland

Festen har bara börjat, kan det bli bättre än när Tyskland inför 73.680 på Berlins olympiastadion besegrade Kanada med 2-1

Första heta chansen var dock Kanadas när Christine Sinclair ur fritt läge sköt över. Så värst många fler chanser fick inte Kanada.
Tyskland kopplade greppet och såg till att lämna Kanada utan alternativ till att bygga upp ett eget spel.

Kertin Garefrekes tog snabb revansch efter att först ha missat fritt läge mot Erin McLeod som gjorde en fantastisk enhandsräddning. Men minuten efter nickade Kerstin Garefrekes in 1-0 på vänsterinlägg från Melanie Behringer.
Fem minuter före halvtid missade Kanadas försvar offsidelinjen och Celia Okoyino d´Mbabi fick ensam avancera mot Erin McLeod som den gången inte hade någon chans att hindra Tyskland från att gå till halvtidsledning med 2-0.

I början av andra halvlek fick Birgit Prinz avlösning av nästa generations skyttedrottning Alexandra Popp som själv hade skott som strök ribbans överkant samt passade till helt fristående Kerstin Garefrekes vars närskott gick högt över.
Simone Laudehr prickade ribban med ett långskott.
Tyskland hade helt greppet om resten av matchen fram till att Kanada reducerade på en en jättefrispark när åtta minuter återstod. Christine Sinclair klippte till över muren och otagbart för Nadine Angerer i det tyska målet.

Taggar: ,
Mark 2011-06-26 20:44

"Sverige fick något att tänka på: är det 1-0."

Lenn 2011-06-26 21:27

Nej jag vet inte det. Lite fumliga Tyskor och tempot var väl inte så högt. Men visst var de välorganiserade och tryckte på bra mot Kanada.

Håkis 2011-06-26 21:53

Tyskland var ineffektiva i andra halvlek men det är ju alla lag ibland.Annars bra offensiv tysk fotboll.Kanada var nära men ändå ganska chanslösa trots allt

Martin 2011-06-26 22:43

Celia Okoyino d´Mbabi och Birgit Printz imponerade stort tillsammans med Kerstin Garefrekes och Alexandra Popp men i övrigt blev jag faktiskt inte särskilt imponerad av Tyskland. Backlinjen såg mycket trög ut och passningsspelet därifrån var stundtals bedrövligt.

Tyskland har dessutom ett i mina ögon potentiellt problem i den allt för tunnelséende Inka Grings som tog mängder av dåliga avslut i lägen där en enkel passning hade gett riktigt bra mållägen för lagkamrater. Särskilt Fatmire Bajramaj drabbades av detta vilket man också kunde se på dennes kroppsspråk under matchen. Där har den tyska förbundskaptenen något att jobba på.

Tyskorna var säkert nervösa att spela inför en så stor publik i ett mästerskap ALLA förväntar sig att de ska vinna i stor stil så det blir nog bättre framöver men om så inte sker kommer de få problem mot mer offensivt skickliga lag som Brasilien och USA.