Tyskland vann VMs smutsigaste match

Tyskland besegrade Nigeria med 1-0 och säkrade sin kvartsfinalplats, men förlorade skadade spelare. Det var VMs hittills mest ojusta match med vårdslöst spel i synnerhet av Nigeria.

Det hade behövts en bestämdare domare än sydkoreanska Cha Sung Mi. Att hon bara delade ut var sitt gult kort till de båda lagen ger en helt felaktig bild av matchen. Den var stentuff. Nigerias spelare var lika hårda som tyskorna men förstärkte med många ojustheter. Sverige-bekanta Faith Ikidi och Perpetua Nkwocha var dock inte det värsta syndarna.
Precious Dede i målet svarade för ett flertal kvalificerade räddningar.

Litet tråkigt att se Birgit Prinz få lämna över till Inka Grings redan några minuter in på andra halvlek. Birgits storhetstid är över och hon kommer inte att vara kandidat att utses till världens bästa spelare i höst. Det var just Inka Grings som öppnade upp för Tysklands segermål som kom efter en frispark minuten efter att Birgit Prinz klivit av. Simone Laudehr lyckades hitta luckan i andra försöket.

Taggar: ,
Rufus 2011-07-01 10:43

Ja, det var märkligt hur spelarna fick husera fritt på arenan, medan den koreanska domaren kutade omkring med ett förbindligt leende på läpparna. Visst ska toleransnivån vara hög i ett VM, men det får inte gå så långt så att spelarna nästan sparkar ihjäl varandra!

Super-Birgits, den gamla "prinzkorvens" tid är förbi - det kändes vemodigt när hon lomade av planen igår. Alla sagor har dock ett slut och hon behöver inte skämmas för det hon gjort för tysk damfotboll. Frågan är om ens en Birgit Prinz i högform hade rått på dessa nigerianskor. Det tycks märkligt nog som om resten av VM-truppen heller inte prickat formen, eller också "sparar man sig" till slutspelet...

Hursomhelst,. också ett mediokert spelande tyskt landslag vinner sina matcher - med minsta möjliga marginal. Det är ett styrkebevis i sig!

Rainer Fussgänger 2011-07-01 11:43

Nigeria har tillfört (dam)fotbollen en ny dimension. Jag har aldrig sett ett lag spela så fysiskt under 90 minuter. Hatten av för Faith Ikidi, hon var världklass i defensiven på sin högerbacksposition.

Rufus 2011-07-01 12:30

Jag lyfter också på hatten för Faith Ikidi, inte bara för att hon kanske var allra bäst i Nigeria, utan också för att hon var justast i sitt lag. Inga fula, brutala saker, men ändå tufft och resolut, precis som vi har sett henne i Damallsvenskan!

Håkis 2011-07-01 13:13

Tyskland hade nått formtoppen för tidigt kanske,framförallt deras 3-0 mot Norge var suverän men tyskorna har ändå pressen på sig och med denna nervpåfrestning som dom ändå är under ,så tycker jag inte man kan klaga på Tysklands spel,.Dom kommer kanske igång riktigt.Tyskorna har gjort det bra hittills trots allt