Norge utslaget!

Australien slog överraskande ut Norge i gruppspelets sista match. Inför 18 474 åskådare i Leverkusen blev Kyah Simon tvåmålsskytt och stor matchhjälte. Matchen slutade 2 – 1 till Australien.

Chanserna var lika många till att börja med i matchen. I den 15:e minuten fick Norge genom Cecilie Pedersen sin första riktigt stora chans att ta ledningen ovh bet sig fast i och utanför straffområdet, men Australien försvarade sig bra. Bara några sekunder senare fick Cecilie Pedersen på ett jätteskott, men bollen gick tätt över målet med hjälp av en styrning från Australiens Kim Carroll.
Det är Norge pressade i slutet på första halvleken. Elise Thorsnes hade flera avslut friskt mot Melissa Barbieri i det australiensiska målet. Australien försvarade sig väl och gick till inte helt ofarliga anfall anförda bland annat av Sverige-bekantingen Lisa De Vanna.
I halvtid tvingades Norge byta målvakt. Ingrid Hjelmseth trampade snett vid en luftduell med Australiens och stukade foten illa.

Redan i inledningen av andra halvleken testades Norges inbytta målvakt Erika Skarbö av Lisa De Vanna, men hon räddade säkert skottet från De Vanna.
I den 56:e minuten tog Norge ledningen med 0 – 1 av Elise Thorsnes efter ett stort missförstånd mellan Australiens mittback Servet Uzunlar och målvakt Melissa Barbieri.Uttrycket att ett lag är inte så sårbart som när det just har gjort ett eget mål bekräftades åter när bara sekunder senare Australien kvitterade till 1 – 1 efter att Lisa De Vanna passat fram till Kyah Simon som enkelt kunde skjuta i mål.
I den 70:e minuten fick Kyah Simon åter en chans men hon sköt bollen över sidlinjen i stället för i det nästan öppna målet.
Trine Rönning hade Norges gyllene läge att ta ledningen på en frispark som det nu något darriga Australien-försvaret bjöd på ett par meter utanför straffområdet. Trine prickade utsidan av kryss/ribba.
I den 84:e minuten säkrade Australien 2-1-segern åter med mål av Kyah Simon som nickade efter inlägg från Kim Carroll.
Det är första gången i VM-historien som Norge inte gått vidare från gruppspelet.

Text: AnnaKarin Johansson

Taggar: ,