Dagen efter tyska mardrömmen

Med 15 raka matcher utan förlust klev Tyskland in i hemma-VM med en realistisk dröm om guld på hemmaplan. Men i Wolfsburg, Volkswagen-staden sprack drömmen redan i kvartsfinal. Japanska inhopparen Karina Maruyamas mål i förlängningen lurade Nadine Angerer och knäckte de tyska förhoppningarna.

"Tårar, sorg, ute" lyder rubrikerna i tidningen Bild am sonntag när Tyskland vaknat upp från lördagkvällens mardröm till en ny verklighet i fotbollsvärlden. Inte nog med att lämnar VM i förtid, om Sverige slår Australien i eftermiddagens kvartsfinal missar en av de senaste årens dominanter också OS nästa år.

Fotbollsmagasinet Kicker konstaterar att det var hemmanationens match i en halvtimme men sedan kom allt fler felpassningar och i andra halvlek kom Japan med i protokollet över målchanser.

Mållöst efter 90 minuter gav mer speltid - och då kom "Den stora chocken", enligt Kicker.

Förbundskaptenen Silvia Neid kommenterade förlusten:
- Det har hänt vad jag fruktade. Det handlar om små marginaler mot det fjärderankade laget i världen. Vi kunde inte inte göra ett mål idag. Vår nivå var för låg. Mot Japan måste man alltid vara beredd på kontringar. Det är givetvis ett stort misslyckande och ledsamt. Viljan fanns men idag hade vi kunnat spelat hur länge som helst utan att göra mål.

Målvakten Nadine Angerer som var chanslös på det avgörande målet hade svårt att ta in vad som hänt efter slutsignalen:
- Jag kan inte fatta det. För mig är allt ännu overkligt. Japanskorna var skickliga. Naturligtvis hade de också tur. Vi kämpade oförtrutet men det fanns alltid ett ben i vägen.

Taggar: ,