Pappa Prinz kräver Silvia Neids avsked

Efter att den första chocken lagt sig från att ha blivit utslaget ur hemma-VM tar kritiken mot Tysklands förbundskapten Silvia Neid ny fart. Stefan Prinz, pappa till Birgit, kräver förbundskaptenens avgång.

Enligt Stefan Prinz har Silvia Neid inte stöttat Birgit när hon inte mått bra utan ont blev värre.
- För mig är det ett av skälen till att allt gick åt skogen, sade Stefan Prinz till Hessens lokalradio.
- Silvia Neid är inte rätt person att leda ett lag, och det vore klokt av henne att sätta ett slutstreck.
Birgit Prinz tar i en annan intervju avstånd från sin pappas yttrande:
- Han är mycket emotionell och ville uttrycka sin besvikelse. Vad han sagt får stå för honom. Jag skulle inte yttra mig så offentligt och jag tycker att det är svepande falska anklagelser. Det är inte rätt att skylla på en person.

Mästarlaget Turbine Potsdams manager Bernt Schröder och FCF Frankfurts Siegfried Dietrich riktar nu även sin kritik mot Tysklands fotbollförbund för Silvia Neids arbete.
- Till slut måste även Silvia Neid ställa sig avgörande frågor. Att det på slutet mot Japan knappt hände något är en besvikelse, ja till och med skrämmande.
Silvia Neid måste verkligen tänka efter. Det var inte särskilt klokt att ställa en stjärna som Birgit Prinz åt sidan mot Japan. Hon hade säkert kört över japanskorna, säger Siegfried Dietrich.

Vi kommer att kämpa för damfotbollen men det kommer att bli mycket svårare nu, säger vicepresidenten i Tysklands fotbollförbund Rolf Hocke till tidningen Hessischen Niedersächsischen Allgemeinen. Han underströk att förbundet gjort allt för att det skulle bli ett lyckat VM för det tyska damlandslaget.

Själve Der Kaiser Franz Beckenbauer tror att det är slut på damfotbolls-boomen i Tyskland.
- Vem kommer att minnas det här? Man måste vinna annars är man tillbaka i vardagen igen efter ett par veckor. Laget kunde inte hantera den enorma mediala uppmärksamheten som byggts upp under veckor.

Silvia Neid fick trösta sig med att förbundskansler Angela Merkel ringde upp henne efter matchen och tackade henne och laget för all glädje de skänkt det tyska folket.
- Men så är sporten, efter en förhoppningsvis inte så lång tid att smälta besvikelsen blir det nya mål att sikta på och vi fans kommer även då att ställa upp, sade förbundskanslern.
Själv kunde hon bara se slutet av Japan-matchen på internet eftersom hon var på statsbesök i Polen.
- Jag blev otroligt ledsen att spelarna och alla runt omkring i truppen inte räckte ända fram, sade regeringschefen till Sport Bild.

Rainer Fussgänger 2011-07-11 20:17

Olyckligt nu att pappan går ut med krav på avgång. Birgit är ändå33 och kan tala för sig själv. Men det förs vilda diskussioner och visst är en förbunskapten ytterst ansvarig. Silvia Neid fick dock kontraktet förlängt till 2016 och det sägs vara värd 700.000 € per år. Skulle bli dyrt att säga upp henne.

Håkis 2011-07-13 23:16

Birgit Prinz hade inte kört över japanskorna.Tramsprat.Dock tycker jag att Silvia Neid är tveksam som förbundskapten.Lät inte Bajramaj spela mot Japan tex