Japansk visdom: Korta ben har närmare till bollen

Japans tränare Norio Sasaki såg sammanbiten ut nar han ensam klev upp på podiet for att mota pressen, med hjalp av en tolk. For omväxlings skull blev det en ganska munter presskonferens och det tack vare tränare Norio.

Manga av frågorna rörde förstås taktik och eventuell ny strategi infor semifinalmötet med Sverige på onsdagen. Pressen fick vänliga men undvikande svar.
Efter frågan om vad Japan lärde av träningslandskampen mot Sverige som spelades ett par dagar före VM-starten sprack en tidigare mycket allvarlig Norio Sasaki upp i ett leende:
- Vi lärde oss att de svenska spelarna är mycket långa och att vi japaner är mycket korta blev svaret som fick presskåren att brista ut i ett spontant skratt.

Vid detta tillfälle hade även vansterbreddaren Aya Miyama äntrat podiet och hon lade till sin syn på detta svar:
- De svenska spelarna har långa ben och det kan vara till fördel for oss korta som har narmare till bollen, tillade hon och log.

Ett svar som man kan finna kryptiskt eller logiskt, det ar bara att välja. Japan nådde semifinal i VM 2007. Då, menar tranare Norio att spelarna varnöjda med att ha nått semifinal och inte kunde uppbåda kraft att ta sig vidare till final. Man mötte helt enkelt lag som ville mer. Nu 2011 har spelarna bestämt sig. De ar redo att strida for en finalplats så Sverige får se upp. Det kommer inte att bli lätt att slå Japan som spelar for att hedra en hel nation.

Taggar:
Mark 2011-07-13 07:31

"Att säga att kvinnorna har långa ben i ett damvärldsmästerskap i fotboll tyder på dålig personkännedom. Objektiviseringen är inget jämfört med inre vilja."