Dennerby: Spelarnas glädje ska tas på allvar...

Om Japans tranare var fåordig när det kom till vad man lärde sig av träningsmatchen mot Sverige så hade den svenske förbundskaptenen Thomas Dennerby mer att säga.

-Jag är imponerad av Japans sätt att spela. Dom ar luriga och vi går in till matchen med respekt for detta lag.

Thomas Dennerby hade följe till tisdagens presskonferens av tre spelare, Annica Svensson, Caroline Seger och Sara Thunebro. Lotta Schelin uteblev då hon har drabbats av en förkylning.
Hur allvarligt är det med Lotta, kommer hon att kunna spela i semifinalen och är det upp till henne att bestämma?
- Vår läkare följer henne. Det ar många timmar kvar till match så det är bara att avvakta och se. Just nu verkar hon inte ha feber och så lange den håller sig borta är ju chanserna bättre att hon ska kunna bli spelklar. Men läkaren har absolut sista ordet, vi chansar inte med spelarnas hälsa, sager Thomas med allvar i rösten.

Caroline Seger medger att man förväntar sig en mycket tuff match mot Japan.
- Det vi sett av dem hittills kan man bara bli imponerad av. Att slå ut Tyskland i VM utan att släppa in mål ar mycket starkt.

Ingen har undgått att se Sveriges glädje och segerdans efter gjorda mål. Pa frågan om glädjen och dansen har något att göra med Sveriges framgångar så här långt, svarade Thomas.
- Absolut, det är en av nycklarna till vår framgång, ett uttalande som renderade spridda skratt i salongen.
Thomas tittade förvånat upp och fortsatte:
- Jag skojar inte, jag menar det på fullt allvar. Att ha roligt tillsammans och att våga visa glädje när man gjort något bra ar absolut en av nycklarna till framgång.

Om Sverige vinner semifinalen?
Den frågan kom aldrig, men Caroline Seger satt kanske ändå inne med svaret nar hon istället svarade på frågan om hon är nöjd med sin insats så här långt?
- Nej, jag har inte kommit upp i min maxkapacitet annu, så jag känner mig inte klar med den här turneringen, svarade hon utan att ha fyrat av det leende som vi varit så vana att se i andra tillfällen.
Under detta VM har hon varit sparsmakad med dessa, något föder en spekulation om att tankarna finns pa något helt annat och mycket viktigare än att se glad ut och att skämta infor pressen.
Let the game begin!

Taggar: ,
Mark 2011-07-13 11:05

"Krympa ytorna. Mittfältet snabbt på rätt sida + press på bollhållaren innan denna får kontroll på bollen."